You are here: Home » Jabra » Isolatietips voor je woning

Isolatietips voor je woning

geschreven door Constance
isoaltietips woning

isoaltietips woningHet goed isoleren van je woning is aan de ene kant noodzakelijk voor een gezonde en aangename woonomgeving en is aan de andere kant zelfs wettelijk verplicht. Een goed geïsoleerd huis voorkomt namelijk dat er warmte verloren gaat via de vloer, de muren en het dak. Middels isolatie wordt de binnentemperatuur van je woning namelijk op peil gehouden, met een lager energieverbruik als gevolg. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee.

Pak het dak aan

Aangezien warmte opstijgt, verdwijnt de meeste warmte via het dak. Daarom is het erg belangrijk om uw dak te isoleren middels de speciaal daarvoor bedoelde dakisolatieplaten. Op deze manier wordt de warmte beter vastgehouden, wat energiebesparing en dus geldbesparing tot gevolg heeft. Hoe het dak geïsoleerd dient te worden, is afhankelijk van de daksoort. Waar een plat dak en koud dak aan de buitenkant geïsoleerd moeten worden, geldt dit voor een schuin dak juist voor de binnenkant.

Zorg voor een goede vloerisolatie

Naast via het dak, verdwijnt er ook via de vloer een heleboel warmte, dit kan zelfs oplopen tot 25%. Het is dus zeker wel belangrijk om naast je dak ook je vloer goed te isoleren. Vloerisolatie kun je het beste aan de onderkant van je kruipruimte plaatsen. Het beste materiaal voor vloerisolatie zijn platen van glas- of steenwol.

Ga tocht tegen

Niets is zo vervelend dan wanneer het tocht in huis. Maar ook tocht kun je eenvoudig tegengaan door bijvoorbeeld het aanbrengen van tochtstrips of van die speciaal bedoelde tochtstoppers. Deze tochtstoppers leg je eenvoudig voor ramen en deuren. Wist je dat ook gordijnen tochtwerend werken?

Zorg voor een goede ventilatie

Droge lucht is eenvoudiger te verwarmen dan vochtige lucht. Daarom is het zo belangrijk om de woning goed te ventileren. Hiervoor heb je onder andere de speciaal daarvoor bedoelde ventilatieroosters, die ook goed onderhouden dienen te worden. Daarnaast is het belangrijk om elke ruimte te luchten door dagelijks deuren en ramen een kwartier open te zetten. Waar dus veelal gedacht wordt dat alles potdicht houden het beste werkt, is het tegenovergestelde juist waar. Daarnaast is een goede ventilatie ook onmisbaar voor de gezondheid.

Ga voor dubbel glas

Een heleboel warmte gaat indien mogelijk ook via de ramen verloren. Met indien mogelijk bedoel ik dat enkelglas veel meer warmteverlies teweeg brengt dan dubbel glas of HR glas. Dubbele beglazing lijkt een hele investering, maar wanneer je dit afweegt tegen de energiekosten die je hierop bespaart, is het deze investering dubbel en dwars waard.

De kosten voor het op de juiste manier (laten) isoleren van de woning kan voor veel mensen voor twijfels zorgen. Maar wanneer je deze kosten en de energiebesparende factor onderaan de streept tegen elkaar afweegt, is het de investering meer dan waard.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com