You are here: Home » Gadgets » Sinterklaasavond tip: Het Verjaardagsspel

Sinterklaasavond tip: Het Verjaardagsspel

geschreven door Constance
het verjaardagsspel

Morgen is het 5 december en dat is natuurlijk Pakjesavond, maar ook een perfecte avond om met het hele gezin (of vriendenclub) nadat alle pakjes zijn uitgepakt Het Verjaardagsspel te spelen. (En dan is natuurlijk wel zo leuk als iemand Het Verjaardagsspel in zijn of haar schoen heeft gevonden. Het is nl. een perfect Sinterklaas- en/of Kerstcadeau.)

het verjaardagsspel

Zoals beloofd zou ik Het Verjaardagsspel testen, nadat Testvriendin Astrid al eerder met haar gezin het ‘Ik hou van Holland’ spel gespeeld heeft. (Dit is ook een prima Pakjesavondspel, kijk voor die test hier.) Het Verjaardagsspel werkt hetzelfde als op TV, je krijgt een doos in je handen en deze ‘ontploffen’. Je moet wel zorgen dat je 3 (liefst oplaadbare) AAA-batterijen in huis hebt want anders gaat de doos niet open. Officieel moet je het spel met minimaal 3 personen spelen, maar met meer is natuurlijk veel leuker (max. 12 personen). Nu waren er weinig testpersonen voorradig dus hebben Testzus Anouck en ik het spel samengespeeld om deze test nog voor 5 december te kunnen doen en dat ging op zich prima maar dit is wel een spel dat je met heel veel mensen moet spelen omdat het doorgeven van de doos dan extra leuk wordt.

Er zitten 2 stapels kaartjes bij het spel, met aan iedere kant 2 vragen. Op elke kaart staat 1 groene vraag en deze is speciaal geschikt voor kinderen. Je zet de timer aan en dan gaat het spel beginnen. Je leest een vraag voor aan degene die met de doos in zijn of haar handen zit en als de vraag goed beantwoordt wordt, geeft die persoon de doos door aan degene die links van hem of haar zit. Is de vraag fout dan moet je net zolang vragen blijven beantwoorden totdat je de vraag goed hebt en je de doos kan doorgeven. Maarrrr de timer tikt ook door dus je hebt de kans dat, als jij de doos in handen hebt, de doos ontploft en de tulp uit de doos knalt. (En voor een extra effect kan je ook nog confetti bovenop de tulp leggen.) Je spreekt van te voren hoeveel rondes er gespeeld wordt en voor elke foute vraag krijg je 1 strafpunt en als de doos bij jou ontploft krijg je 3 extra strafpunten. Degene met de minste strafpunten wint.

Conclusie: het is een super leuk gezelschapsspel, zeker omdat de vragen niet heel makkelijk zijn en je nooit weet wanneer de timer afgaat (soms al na 60 seconden, maar soms pas na enkele minuten). Het is wel opletten dat je de doos niet onder je gezicht houdt want de tulp komt behoorlijke vaart uit de doos omhoog.

[youtube]http://youtu.be/ioaMZcQ08gQ[/youtube]

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com