You are here: Home » Kinderkamer » 5 onmisbare dingen voor in de babykamer

5 onmisbare dingen voor in de babykamer

geschreven door Constance

Is jullie eerste kleintje op komst? Dan is het vooral heel erg belangrijk om intens te genieten van de zwangerschap, maar vergeet daarnaast ook niet het aanschaffen van spullen voor zowel de bevalling als voor de nieuwe baby en de bijbehorende babykamer. Want 9 maanden lijken heel lang, maar ook deze tijd vliegt voorbij. Om je alvast op weg te helpen, hierbij 5 onmisbare dingen voor in de babykamer.

Een comfortabel babywiegje

Het wiegje is één van de belangrijkste meubels in de babykamer. Naast de traditionele wiegjes zijn er ook verschillende hang- en schommelwiegjes beschikbaar. Het grote voordeel van een wieg is dat je deze de eerste weken ook eenvoudig in je eigen slaapkamer kunt zetten, waardoor je kleintje altijd dichtbij jullie is. In plaats van een wiegje kun je ook kiezen voor een ledikantje. Het voordeel van een ledikant is dat de baby hier langer in past, waardoor je er dus langer profijt van hebt. Of je nu voor een wieg of een ledikant kiest, veiligheid staat natuurlijk boven alles. Zorg dus dat deze aan alle veiligheidseisen voldoet.

babykamer Mamaloesbabysjop.nl

De commode

Aangezien je je zoontje of dochtertje regelmatig zult moeten verschonen, is ook een commode onmisbaar op de babykamer. De commode is niet alleen bedoeld voor het verschonen, maar ook voor het aan- of omkleden en het afdrogen. En omdat de meeste commodes daarnaast ook nog over de nodige opbergruimte beschikken, kun je hier alle luiers, rompertjes en eventuele andere benodigdheden in kwijt.

Een handige babyfoon

Waar de ene moeder zweert bij de babyfoon vindt de ander het juist weer een onnodig item. Ik denk dat een babyfoon altijd handig kan zijn, deze hoef je natuurlijk niet dag in dag uit te gebruiken, maar is bijvoorbeeld wel fijn voor de oppas of voor wanneer de kleine uit logeren gaat. Babyfoons zijn tegenwoordig ook verkrijgbaar met beeldfunctie, zodat je de baby geen seconde uit het oog hoeft te verliezen. Sla hier echter niet in door, want niet elke beweging wil iets negatiefs betekenen. Je hebt zelf ook nog de nodige rust nodig.

Het rompertje

Naast meubels zijn er natuurlijk ook op kledinggebied een aantal dingen die niet in de babykamer mogen ontbreken. De belangrijkste hiervan is het rompertje. Een rompertje is echt onmisbaar omdat het jullie als kersverse ouders veel voordelen biedt. Het rompertje blijft namelijk onder alle omstandigheden goed zitten, waardoor de baby geen kou kan vatten. Met een stuk of zes rompertjes kan de gemiddelde baby prima toekomen. En ga er maar vanuit dat je ook een heleboel rompertjes als kraam cadeau krijgt. Rompertjes in overvloed dus.

Sfeervolle verlichting

Verlichting is niet alleen voor de ouders, maar ook voor de kleine erg belangrijk. Voor de ouders kun je bijvoorbeeld denken aan een goede lamp boven de commode, terwijl de kleine juist meer baat heeft bij een sfeervol nachtlampje of een lampje dat vanzelf uitgaat naargelang de tijd verstrijkt. En voor de nachtvoeding mag een dimmer natuurlijk niet ontbreken, want tijdens deze voeding is zacht licht erg belangrijk in verband met het ritme van de baby.

Voor al je babyspullen kun je zowel online als offline terecht bij veel verschillende babywinkels. Mamaloesbabysjop.nl is dé winkel in Noord-Brabant voor de inrichting van de babykamer. Veel shopplezier en vooral genieten van de aankomende tijd!

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com