You are here: Home » Audio & video » Prijsvraag; Maak de mooiste vakantiefoto en win een Epson fotoprinter

Prijsvraag; Maak de mooiste vakantiefoto en win een Epson fotoprinter

geschreven door Constance

Eindelijk is er zon in Nederland. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw mooiste (zon)moment goed wordt vastgelegd want want het komt niet zo vaak voor als we zouden willen. Printerfabrikant Epson verzamelde een aantal tips om de mooiste strandfoto’s te maken en geeft ook nog eens een fotoprinter weg aan de inzenders van de mooiste zonnefoto’s!

zomerfoto
1. Zoek naar focuspunten
Het strand is een mooie omgeving om foto’s te maken, dankzij de weidse natuurlijke schoonheid, de indrukwekkende kleuren en het bijzondere licht. Maar het kan ook moeilijk zijn om bijzondere foto’s te maken in de uniforme omgeving; je foto’s zien er al snel hetzelfde uit als alle andere foto’s die je op het strand hebt gemaakt. Het is daarom aan te raden om een focuspunt te kiezen voor je een foto maakt. Bijvoorbeeld voetstappen in het zand, een strandstoel, of het stukslaan van golven op een pier. Ook kleine dingen kunnen je foto interessanter maken. Probeer bijvoorbeeld eens in te zoomen op een schelp of een fles zonnebrandolie.
2. Zorg voor een rechte horizon
Het klinkt misschien voor de hand liggend, maar het gebeurt maar al te vaak dat strandfoto’s een scheve horizon hebben. Omdat de horizon erg prominent aanwezig is op het strand, kan het voor vreemde foto’s zorgen wanneer de horizon niet haaks op je fotoframe staat. Probeer ook om de horizon iets uit het midden van je foto te houden, om een in tweeën geknipt effect te voorkomen.
3. Zorg dat je timing goed is
Een dagje op het strand draait om plezier maken en het is leuk als je foto’s dat weerspiegelen. Dat betekent dat je snel moet reageren op wat er gebeurt. Gebruik een sluitertijd van minimaal 1/250ste seconde indien mogelijk. Het gebruik van autofocus is ook een goed idee, zeker wanneer je bewegende mensen fotografeert.
4. Pas op voor harde schaduwen
Als de zon fel schijnt, zijn hard schaduwen niet te voorkomen. Maar je kunt wel een aantal maatregelen treffen om het effect wat te temperen. Je kunt bijvoorbeeld je flits gebruiken om de schaduwen op gezichten iets uit te vlakken. De meeste mensen zullen geen reflectiescherm naar het strand meenemen, maar je kunt wel een witte handdoek gebruiken als reflector. Roep hiervoor de hulp in van iemand anders om de handdoek vast te houden, terwijl jij de foto maakt. Houdt de handdoek recht (en buiten het frame van je foto), op zo’n manier dat het zonlicht weerkaatst op het gezicht van degene die je fotografeert.
5. Aanbevolen spullen
Als je fotografeert op het strand moet je oppassen voor zand en water in je apparatuur. Als je een wat duurdere camera bezit, is het aan te raden om een beschermende cameratas mee te nemen of een plastic behuizing. Schoonmaakdoekjes zijn handig voor als er toch iets mis gaat en je snel iets schoon of droog moet maken. Een UV-filter kan nuttig zijn voor bescherming van de lens en het verhogen van het contrast van je foto’s. Ook een polarisatiefilter kan voor betere foto’s met betere kleuren en contrast zorgen en helpt bovendien bij het terugdringen van schittering van zonlicht. En oh ja, vergeet de zonnebrandcrème niet….

Prijsvraag: Ladygadgets.blogo.nl mag, namens Epson, een fotoprinter weggegeven; de Epson Expression Photo EP-750 (twv. euro 219,99). En meedoen is heel eenvoudig!

epson

Het enige wat je hoeft te doen is, voor 31 augustus 2013, je mooiste vakantiefoto te uploaden op de Facebook Ladygadgets.blogo.nl fanpagina of, als je geen Facebookaccount hebt, kan je je foto mailen naar prijsvraag.blogo.nl@gmail.com. En vermeld erbij waar en wanneer deze foto is gemaakt.

(Spelregels: om mee te doen aan de Like & Win of Mail & Win actie dien je ingeschreven te zijn voor de Ladygadgets.blogo nieuwsbrief. Ben je nog geen abonnee? Schrijf je dan in via de link of het aanmeldingsformulier op de homepage. Let op: Na je inschrijving krijg je een email met daarin een link ter bevestiging van je aanmelding. De prijswinnaar krijgt persoonlijk bericht.)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com