You are here: Home » Gadgets » Petanque

Petanque

geschreven door Constance

Petanque (ook wel bekend als jeu de boules) is eigenlijk het enige echte ‘zomer’ spel en kan overal gespeeld worden. Je hebt alleen 6 ballen, een ‘but’ en een strook (minimaal 6 meter lang) van zand of gras nodig. Je stelt je team samen en gooien maar.

tatou_me_big_tatou

Het land van de jou de boules/pétanque is Frankrijk en daar kan je bij elke sportwinkel terecht voor een uitgebreide collectie ballen (professioneel en recreatief) maar ook accessoires zoals bijv. een lichtgevende but (het balletje waar je je ballen zo dicht mogelijk bij moet leggen), een magneet om je ballen  op te rapen en doekjes om je ballen schoon te wrijven.

Nu kwam ik in de Franse Marie-Claire een foto tegen van Tattoo ballen en deze zijn ook in Nederland te koop. Sterker nog; de online shop Obut heeft niet alleen deze ballen in haar collectie maar ook is er speciale app te downloaden waarmee je exact de afstand kunt meten van de ballen tot aan de but. Deze app ga ik morgen bespreken op ladygadgets.blogo.nl

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com