You are here: Home » Slaapkamer » De slaapkamertrends voor 2013

De slaapkamertrends voor 2013

geschreven door Constance
dekbedovertrek trends

Benieuwd naar de slaapkamertrends voor 2013? Wij hebben de 5 trends voor je op een rijtje gezet! De slaapkamer mag strakker zijn dan ooit, maar met accessoires bepaal jij de romantiek en de kleur.

1. Het minimalistische waterbed

Een waterbed is helemaal hip. Dit moet door alle voordelen komen die het waterbed biedt en die door steeds meer mensen worden ontdekt. Altijd slapen op de juiste temperatuur, een zeer lange levensduur in vergelijking met een gewoon matras, een betere slaaphouding voor iedereen en meer hygiëne doordat er geen stof of zweet in het watermatras kan komen.

Het moderne waterbed van 2013 is minimalistisch en strak.  Vroeger stond een waterbed gelijk aan een log en groot bed. Tegenwoordig zijn er veel meer mogelijkheden in compacte en minimalistische waterbedden. Dit straalt niet alleen rust uit, maar laat je slaapkamer ook groter lijken. Een achterwand maakt het waterbed af en geeft een luxueuze uitstraling.

2. Strak dekbedovertrek

Het dekbedovertrek mag niet alleen strak gestreken zijn, maar ook strak en clean in design. Ga voor een uni kleur dekbedovertrek met een mooie glans of klein motief in grijstinten of aardekleuren. Zo blijft de minimalistische uitstraling van het waterbed behouden.
dekbedovertrek trends

Een mooi en kwalitatief goed dekbedovertrek is een must. Goedkope dekbedovertrekken gaan vaak niet lang mee, verbleken heel snel, gaan pillen of je gaat er enorm van zweten. Investeer daarom in een dekbedovertrek, want dat is de investering meer dan waard. Let uiteraard ook op het materiaal van het dekbedovertrek. Past een katoenen, satijnen of flanellen dekbedovertrek het beste bij jou? Laat je hierover goed adviseren voor optimaal slaapcomfort.

3. Rustgevende natuur op je muur

Haal de natuur in huis! Een rustgevend behang in je slaapkamer is ideaal voor het drukke en hectische 2013. Met natuur op je muur kom je pas echt helemaal tot rust in je slaapkamer. Eerder zagen we vooral fotobehang en teksten op de muur, in 2013 wordt het natuurlijk behang zoals houtstructuur, boomstammen, sloophout of steigerhout. Waarom zou je alleen kiezen voor een houten vloer? Één muur behangen met een natuurlijk behang geeft al direct dat rustgevende en natuurlijke gevoel dat je nodig hebt als je de slaapkamer binnenstapt na die lange werkdag.

4. Romantisch verlicht

Een rustige, ruimtelijke en strakke kamer kan wel wat romantiek gebruiken. Verlichting bepaalt voor een groot deel de sfeer van de slaapkamer. Led verlichting mag in 2013 uiteraard niet ontbreken. En voor wie nog steeds denkt dat led verlichting alleen te verkrijgen is in een koele witte kleur die heeft het mis. Led verlichting in een warme tint geeft niet alleen een sfeervolle uitstraling, maar hiermee bespaar je ook op de energiekosten. Uiteraard zijn dimmers en spots in je garderobekast musthaves om de slaapkamer helemaal af te maken.

5. Knusse kussens

Een strakke, moderne en opgeruimde slaapkamer geeft misschien niet direct het romantische gevoel weer. Dat kun je direct laten terugkomen door middel van een heerlijk zacht en harig kleed op de vloer en knusse kussens. Harige kussens, kussens met volant of kussens in hartvorm geven je slaapkamer meteen dat romantische gevoel. De kleurtrends voor 2013 zijn vrij basic. Wil je toch een vrolijke kleur in je slaapkamer? Ga dan voor gekleurde kussens en accessoires! Zo is het ook eenvoudig om eens te wisselen van kleur.

Kies jij voor een minimalistische en rustgevende slaapkamer in 2013? Slaap lekker!

Gerelateerde artikelen

2 reacties

De slaapkamertrends voor 2013 – Wonen.Blogo.nl 14 februari 2013 - 13:41

[…] De slaapkamertrends voor 2013Wonen.Blogo.nlEen mooi en kwalitatief goed dekbedovertrek is een must. Goedkope dekbedovertrekken gaan vaak niet lang mee, verbleken heel snel, gaan pillen of je gaat er enorm van zweten. Investeer daarom in een dekbedovertrek, want dat is de investering meer dan … […]

Reageer

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com