You are here: Home » Design meubels » Maison Objet 2013: de woontrends voor dit jaar

Maison Objet 2013: de woontrends voor dit jaar

geschreven door Constance
Ton 002

Fatboy CO9Maison Objet 2013.
De voorjaarseditie van de woonbeurs Maison Objet 2013 in Paris Nord Villepente. Het is koud en het sneeuwt een beetje. Maar op het expositieterrein te Parijs is het druk. En warm.Normann Copenhagen Acht hallen vol met accessoires en design meubels staan klaar om bekeken te worden. Het is een onmogelijke zaak alles te bekijken. Dus dat doen we maar niet. Dit voorjaar ligt de focus op Hal 8, NOW! Design à Vivre genaamd. Vol met honderden design labels gericht op moderne meubels en verlichting. Wat was er te zien? En wat zijn de trends van Maison Objet 2013? Ik probeer het met dit artikel een beetje te beschrijven. Al besef ik dat het een subjectief verhaal is.

De beste nieuwkomer: TON uit Tjechië
Voor mij een onbekende, maar wat maakt TON prachtige houten stoelen. Dit jonge design label werd al erkend met een Red Dot design award. Ik verwacht hier nog heel veel van.
Ton 002

Ton Merano_stoel

 

 

 

 

 

 

 

 

Materiaal: hout, hout & hout
In 2013 gaan we het nog meer zien. Hout. En dan vooral onbehandeld eiken, vaak ook nog gerookt. Dus een beetje donker van kleur. Of Amerikaans walnoot. Prachtige houtsoorten die veelvuldig gebruikt worden door merken als HAY, Muuto, &tradition, Gubi en TON.
Zo lanceerde Hay een aantal prachtige nieuwe houten stoelen en tafels. Zoals de AAC12. Met de bekende kuip, maar dan met een nieuw houten onderstel. Of de Hay Bella Desk tafel. Tensotte verwacht ik veel van de Hay Lounge chair (AAL92).
Hay AAC12
Hay Lounge chair AAL92

Hay Bella desk table

 

 

 

 

 

Nieuw van &Tradition
Het Deense &Tradition kwam – geheel in de trend – met de nieuwe stoel: &Tradition In Between SK1. Een prachtige houten stoel, die je niet snel zult vergeten.
&Tradition in between SK1 chair

 

Kleuren 2013: Naturel & Pastel
Het echte ‘neon’ van 2012 is er nu wel een beetje vanaf. 2013 wordt het jaar van de pasteltinten: licht groen, licht roze, licht bruin/geel en grijs. Muuto en Menu Design springen hier goed op in en komen met nieuwe lijnen in deze pastelkleuren. Zo heeft Muuto de bekende E27 lampen nu ook in de pasteltinten. Menu Design heeft haar servieslijn aangepast aan de nieuwe trendkleuren.
Muuto E27 lampen

 

 

 

 

Menu Design

 

Nieuw uit Holland: Functionals lampen 
Het Nederlandse merk Functionals van Simon en Ad van Esch toonde op Maison Objet 2013 een tweetal prachtige nieuwe lampen. Een serie van drie hanglampen van Bertjan Pot en de Stoklamp vloerlamp van Floris Hovers.
Functionals

 

 

 

Tot slot: Go green
Het is bijna geen nieuws meer, maar de trend Go Green werd in Parijs weer erg duidelijk. Alles dat met de natuur te maken heeft, is hip. En de natuur je huiskamer binnenhalen is helemaal de bom. Bacsac en Authentics hebben beide al enige tijd de Plantzakken en Planttassen waarmee je een beetje tuin in huis haalt. Maar je kunt nog een stapje verder gaan. Zo kun je je hele muur bekleden met mos. Je moet maar durven.
Trend: Go Green

En gelukkig waren en vooral ook hele gekke dingen te zien, zoals een paarse stand (Go Purple?). Ik begreep de kern niet helemaal, maar aantrekkelijk was het wel. Tot slot had ook Fatboy uitgepakt met een hele leuke stand. Inclusief strandtent en cocktails. Na vier stuks hiervan was het duidelijk. Mijn tijd op Maison Objet 2013 zat er op. Het was zeker de moeite waard.
Go purple

 

 

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com