You are here: Home » Interieur » Woonmodetrend 2012, Bonjour Brigitte

Woonmodetrend 2012, Bonjour Brigitte

geschreven door Constance

Voor een opdracht waarbij ik samen met collega-tipgevers Mart Renes (formulemanager) en Ingrid Gommers (styliste Noord-Brabant en Zeeland) een vergaderruimte moeten ontwerpen, was ik op zoek naar inspiratie in de stijl van de jaren-50/60.

Uiteindelijk kwam ik op een site waar de stijl van Brigitte Bardot werd gepresenteerd.

Speels, sfeervol en sexy!

Zwoel, intiem en nostalgisch: dat is woonmodetrend Bonjour Brigitte, waarbij we Parijs en de Provence begroeten in ons interieur. Let wel: het Parijs en de Provence uit de jaren vijftig en zestig! Deze periode is een belangrijke inspiratiebron, net als Brigitte Bardot. De zwoele en speelse stijl van dit sixties icoon zien we binnenshuis terug. Met rood, roze en zalm en een mix van dessins realiseer je deze knusse, kleurige en speelse sfeer. Waan je, zoals Bardot in 1957 Une Parisienne in dit retromoderne interieur met een vleugje folklore.

Bonjour Brigitte in 5 stappen

1. Kleuren:
Het kleurenpalet is warm en zoet, met verschillende tinten rood, roze en accenten in zalm. Deze kleurcodering is belangrijk voor de eenheid.

2. Vormen:
Retrovormen worden afgewisseld met geometrische belijning en zelfs antieke krulvormen in een vintage kastje of tafelpoot die, subtiel toegepast, weer mogen!

3. Meubilair:
Eenvoudig meubilair, oude houten stoelen en tweedehands tafeltjes worden gecombineerd met bijzondere fauteuils en designobjecten met markante vormen, zoals een zitobject in de vorm van een bloem.

4. Accessoires:
Porselein, retro aardewerk, handbeschilderde borden, kitsch, bloemstillevens en borduursels: alles voor een fleurig geheel, met een folkloristische twist.

5. Textiel:
Hoe meer zachte materialen hoe beter, het liefst met prachtige prints! Kies voor plaids, dekens, vloerkleden, kussens, tafellinnen en gordijnen in meerdere dessins: van bloempatronen tot strepen, ruiten en polkadots.

 Marcella Vermeer, stylist voor De Interieur Tipgever regio Drenthe

Bron: Perscentrum wonen.

 

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com