You are here: Home » Badkamer » De badkamer als relaxkamer

De badkamer als relaxkamer

geschreven door Constance
badkamer bubbelsjets

De badkamer is al lang niet meer de kamer waar je je alleen even opfrist en wast. Ontspanning en verzorging zijn tegenwoordig minstens zo belangrijk en we brengen dan ook steeds meer tijd door op de badkamer. En dat is maar goed ook, want het bijkomende wellness gevoel is heerlijk!
badkamer bubbelsjets

Bad en douche

Badkuipen zijn er in vele soorten en maten. Van een normaal ligbad tot een whirpool; tegenwoordig is het allemaal gewoon mogelijk in de badkamer thuis. Heb je de ruimte? Kies voor een vrijstaand bad, dit geeft direct het gevoel van een wellness resort!

Op dit moment is behalve een inloopdouche ook de grote regendouche echt een musthave in de badkamer. Doordat het water zachter naar beneden valt, werkt een regendouche direct ontspannend. Vaak wordt gedacht dat je voor een regendouche een enorme badkamer en douche moet hebben. Er zijn echter ook al kleinere uitvoeringen met een diameter vanaf 130 millimeter!

Inrichting en aankleding

Heb je besloten wat voor bad en/of douche je wilt of wil je alleen de aankleding veranderen? Ook door de manier waarop je de badkamer inricht kun je ervoor zorgen dat het direct jouw relaxkamer wordt. Ik geef je enkele tips:

  • Maak gebruik van kastjes. Een opbergkastje boven of onder de wastafel kan al veel rommel uit zicht halen, waardoor de aankleding meteen rustiger oogt.
  • Glazen wanden en spiegels laten de badkamer ruimer lijken.
  • Gebruik rustige, natuurlijke kleuren in de accessoires. Denk bijvoorbeeld aan bruin of zandkleur, maar ook een houten patroon heeft de gewenste uitstraling.
  • Zet ook eens een plant in de badkamer. Kies wel voor een klein plantje en plaats er niet meer dan twee, het blijft tenslotte de badkamer. Planten die goed tegen het vochtige klimaat kunnen zijn bijvoorbeeld de nestvaren en dwergficus.
  • Om het welnessgevoel ook na het badderen of douchen nog te behouden kun je het beste ook zachte stoffen gebruiken. Probeer bijvoorbeeld eens handdoeken van biologisch katoen!
  • Steek wat kaarsjes aan en kies een voor een olie die een verzachtende werking heeft en een fijne geur. Nu is het echt tijd voor ontspanning!

Gerelateerde artikelen

1 reactie

De woning uitbreiden met een aanbouw of serre: de voordelen en kosten - Lifestylelady.nl 13 juli 2018 - 12:00

[…] 4. Woonplezier Ten slotte verhoogt een serre of aanbouw het woonplezier enorm. Met een verbouwing, vooral als het een glazen serre of uitbouw betreft, creëer je een persoonlijke relaxruimte. […]

Reageer

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com