You are here: Home » Verhuizen » Tips voor het verkopen van je huis

Tips voor het verkopen van je huis

geschreven door Constance
tips verkoop huis

Wanneer je ervoor kiest om zelf je huis te gaan verkopen, is het erg belangrijk dat de eerste indruk bij de potentiële koper(s) goed is. Want als deze al niet goed is, zal het hoogstwaarschijnlijk niet op een verkoop uitdraaien. Daarom hieronder een aantal handige tips hoe je ervoor kunt zorgen dat die eerste indruk perfect is. Houd in ieder geval in je achterhoofd om heel je huis te bekijken door de ogen van de koper, op deze manier zul je niks over het hoofd zien.
tips verkoop huis

 • De buitenkant van het huis inclusief tuin
  De buitenkant van het huis en de tuin is datgene wat de persoon die je huis komt bezichtigen als eerste ziet. Dit moet dus op orde zijn. Zorg voor geverfde kozijnen, haal het onkruid weg en maak het gezelliger met bloemen en planten.
 • Achterstallig onderhoud
  Achterstallig onderhoud is de slechtste reclame. Zorg er dan ook voor dat je de puntjes op de i zet. Voer alle kleine gebreken en opknapklusjes uit. Let hierbij ook op het plafond en werk lelijke puntjes en eventuele vochtplekken weg. Gebruik hiervoor wel veilige trappen, want een ongeluk zit in een klein hoekje.
 • Creëer licht en ruimte
  Benut je ramen zoveel mogelijk, doe de gordijnen niet onnodig dicht. Wanneer je weinig ramen hebt, speel dan met verlichting. Zorg voor leuke sfeerverlichting en vermijdt in ieder geval kale peertjes.
  Ruimte in huis is voor veel mensen erg belangrijk. Teveel meubels en spullen kunnen die ruimte belemmeren. Het is slim om de indeling wat ruimtelijker te maken of eventueel wat meubilair weg te halen.
 • Opgeruimd staat netjes
  Voordat iemand je huis komt bezichtigen is het aan te raden om je huis op te ruimen en schoon te maken. Laat geen spullen slingeren en zorg ervoor dat alles stofvrij is. Het is ook slim om persoonlijke spullen zoals foto’s weg te halen. Dit kan de koper alleen maar afleiden.

Wanneer je je huis te koop hebt staan is het belangrijk om dit te laten weten. Alleen een bord in de tuin plaatsen is niet genoeg. Je kunt bijvoorbeeld een advertentie plaatsen in een krant of flyers drukken en deze op diverse plaatsen ophangen en verspreiden. Maak reclame, laat anderen zien wat je in huis hebt.

Gerelateerde artikelen

6 reacties

Wie is de makelaar? 26 november 2012 - 07:01

[…] keer de gelegenheid om een eerste indruk bij de potentiële kopers achter te laten. In het artikel Tips voor het verkopen van je huis, worden een aantal handige tips gegeven om ervoor te zorgen dat die eerste indruk perfect is. Een […]

Reageer

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com