Homepage
Categorieën

Gerelateerde artikelen

 • Zo bespaar je op de energierekening Zo bespaar je op de energierekening
 • Test; Less helpt je met de was Test; Less helpt je met de was
 • Maak een gemakkelijke keuze bij Mobiel.nl Maak een gemakkelijke keuze bij Mobiel.nl
 • De Van Stael fiets; stijlvol en stoer in de sfeer van toen De Van Stael fiets; stijlvol en stoer in de sfeer van toen
 • De woning uitbreiden met een aanbouw of serre: de voordelen en kosten De woning uitbreiden met een aanbouw of serre: de voordelen en kosten
 • FREITAG opent haar 1e winkel in Nederland FREITAG opent haar 1e winkel in Nederland
wonen

Het perfecte kinderbed

Ook kleine kinderen worden groot, want wanneer je zoon of dochter een jaar of twee à drie is wordt het de hoogste tijd om van het ledikantje af te stappen en een ‘echt’ bed te kopen. Maar dit is nog niet zo eenvoudig als het lijkt, want kinderbedden zijn er in allerlei verschillende soorten, maten en met of zonder extra’s. Daarom hieronder een aantal praktische tips voor het aanschaffen van een kinderbed.
halfhoogslaperTips

 • De maat
  Wanneer je kind uit het ledikantje gegroeid is, kunt je ervoor kiezen om meteen voor een groot bed van 2 meter te gaan of juist voor een tussenmaat. Het voordeel van een tussenmaat is dat het bed een stuk kleiner is en de stap misschien niet zo groot is. Het nadeel is dat je zoon of dochter hier ook weer uitgroeit en er dan alsnog een normaal bed aangeschaft moet worden.
 • Soort bed
  Ga je gewoon voor een simpel bed of juist voor een hoogslaper of halfhoogslaper? Het voordeel van deze laatste twee is dat het én leuk is voor je kind én dat het ruimtebesparend is. Onder het bed kan dan bijvoorbeeld nog een bureau of een zitje geplaatst worden.
 • Het materiaal
  Een bed is verkrijgbaar in verschillende materialen: hout, steigerhout, ijzer of kunststof. Ik zou kiezen voor de materiaalsoort die het beste aansluit bij de rest van de slaapkamer, zodat het één geheel wordt.
 • Wel of geen thema?
  Een bed kan een simpel bed omvatten, maar je kunt dit ook opleuken middels een thema. En hierin is zo ongeveer alles mogelijk. Is je zoon helemaal gek op auto’s? Koop dan een leuk autobed voor hem. Bijzonder en het hoeft helemaal niet zoveel duurder te zijn.
 • De extra’s
  Een kinderkamer moet natuurlijk wel leuk zijn. Door middel van diverse extra’s kun je deze leuke sfeer aan de kamer geven. Een mooie speeltunnel bijvoorbeeld voor bovenop het bed, zodat het net lijkt alsof de kids in een tent slapen of juist speeltenten eronder of glijbanen om er vanaf te komen. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is mogelijk.

Wat voor bed je ook kiest, een kinderkamer mag best leuk zijn. Je zoon of dochter moet er zich thuis kunnen voelen, zichzelf lekker kunnen vermaken en graag gaan slapen. En wanneer de kids blij zijn, zijn wij dat zelf ook toch?