You are here: Home » Fashion » Hoe kies en koop je een nieuwe zonnebril?

Hoe kies en koop je een nieuwe zonnebril?

geschreven door Constance

Onderstaand artikel is geschreven door gastblogster Lotte.

Ga je binnenkort op vakantie of ben je op zoek naar een nieuwe zonnebril? Geen nood, in dit artikel staan een aantal handige tips om op te letten als je voor een nieuwe zonnebrillen gaat shoppen.

Tint
Voor elk weertype is ere en andere glastint, het kan daarom zijn dat je verschillende zonnebrillen koopt voor verschillend weer.
Zwarte/Grijze tint: Een donkere tint blokkeert het licht intens , deze zijn dus erg goed voor de meest zonnige dagen.
Bruine tint: Bruine glazen laten meer licht door, deze zonnebrillen kan je dus makkelijk gebruiken als het weer varieert.
Gradient: Met gradient bedoelen we kleurverloop. Dit soort brillen worden bijvoorbeeld veel gebruikt door skiërs en snowboarders. Door het kleurverloop geeft dit het beste effect van twee werelden.
Gekleurd: Er bestaan allerlei zonnebrillen met gekleurde glazen. Van roze tot groen, alles is te koop. Deze brillen staan erg gaaf omdat de gekleurde glazen ervoor zorgen dat alles er anders uit komt te zien. In bepaalde situaties (zoals autorijden) kan dit voor gevaarlijke situaties zorgen. Oppassen dus!

Metaal vs. Plastic
Metaal: Metalen frames hebben altijd een rubberen steun op de neus, door deze stevigheid zijn er mensen die zweren bij metalen frames. Daarnaast zijn metalen frames makkelijk aan te passen aan de vorm van je hooft, heb je een smal of juist een rond hoofd? De opticien kan het frame op de maat van jouw gezicht maken!
Plastic: Een plastic frame is niet zo makkelijk te customizen. Toch kiezen veel mensen voor een plastic frame juist om de reden dat de bril dan beter op hun neus ligt. Afhankelijk van de neus kan een metalen frame erg ‘drukken’ op je neusvleugels, wat een oncomfortabel gevoel kan geven.

De pinpas-check
In tegenstelling tot wat velen denken is het NIET de bedoeling dat de bril op je wangen ‘leunt’. Een bril hoort te steunen op je neus en niet op de bovenkant van je wangen. Om dit te controleren stop je een pinpas een pinpas tussen de onderkant van het frame en je wang. Daar hoort ruimte tussen te zitten. Is dat er niet? Zoek dan een ander frame uit dat wel goed past!

Online shoppen
Vaak worden zonnebrillen nog niet via internet aangeschaft, omdat men het idee heeft dat het maatwerk moet zijn. Toch zijn er goede mogelijkheden om je zonnebril via internet aan te schaffen, bijvoorbeeld bij Zalando. Je kan de zonnebril dan thuis passen en mocht hij niet bevallen kan je hem altijd weer terugsturen en een nieuwe uitzoeken. Makkelijk toch?

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com