You are here: Home » Verlichting & lampen » Tips voor het verlichten van je woonkamer

Tips voor het verlichten van je woonkamer

geschreven door Constance
verlichting woonkamer

Zo, de meubels voor de nieuwe woonkamer zijn uitgezocht. Maar nu heb je nog de juiste verlichting nodig. Met deze handige tips help ik je op weg!

Een lichtplan maken
Als je het echt goed wilt aanpakken en de juiste verlichting op de juiste plek wilt hebben, kun je het beste een lichtplan maken. Je tekent een plattegrond op schaal met alle meubels, ramen, deuren en aansluitpunten die aanwezig zijn. Teken ook eventuele andere zaken die je extra verlicht wilt hebben, zoals een schilderij of open haard.

Stem de verlichting af op de functie
Nu kun je voor elk deel van de woonkamer de functie bepalen. Dit kan bijvoorbeeld lezen, werken of eten zijn. Een deel van de kamer kan natuurlijk ook meerdere functies hebben. Aan de hand van deze functieverdeling weet je welk soort licht je nodig hebt. Basisverlichting voor het verlichten van de hele kamer of juist sfeerverlichting. Een dimmer zorgt ervoor dat verlichting voor verschillende functies toepasbaar is. Met behulp van accentverlichting kun je een schilderij of vitrinekast extra verlichten.
verlichting woonkamerVerlichting boven de eettafel
Er zijn verschillende manieren om de eettafel te verlichten. Zo kun je kiezen voor meerdere hanglampen of een moderne booglamp. Het licht boven de eettafel hoeft natuurlijk niet heel fel te zijn, maar als je de eettafel ook gebruikt voor bijvoorbeeld het bijwerken van de administratie, dan is het handig om een dimmer aan te sluiten zodat je zelf de sterkte van het licht kunt instellen.

Nu kun je aan de slag met het uitzoeken van de juiste verlichting. Durf gerust verschillende stijlen met elkaar te combineren, maar houd altijd de functie van het licht in je achterhoofd!

Gerelateerde artikelen

2 reacties

verlichting woonkamer | verlichting woonkamer | huis-decoratie.com 16 maart 2013 - 14:23

[…] verlichting woonkamer (No Ratings Yet)  Loading … […]

Reageer

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com