Homepage
Categorieën

Gerelateerde artikelen

  • Nieuwe biologische theecollectie van Rituals Nieuwe biologische theecollectie van Rituals
  • Herbruikbaar cadeaupapier ViSSEVASSE uit Denemarken Herbruikbaar cadeaupapier ViSSEVASSE uit Denemarken
  • IKEA rolgordijnen werken samen met Google Assistent IKEA rolgordijnen werken samen met Google Assistent
  • December cadeautip; FORFEO beautyproducten December cadeautip; FORFEO beautyproducten
  • IKEA lanceert haar nieuwste SOMMAR collectie IKEA lanceert haar nieuwste SOMMAR collectie
  • Haal kerst in huis met HEMA Haal kerst in huis met HEMA
wonen

Doe het zelf…knutsel een speldenkussen.

Kleding kopen is leuk, kleding zelf maken heeft absoluut ook z’n charmes. Daarnaast zijn er natuurlijk ontelbaar veel dingen die je zelf kunt naaien: gordijnen, poppenkleren en ga zo maar door. Een van de basisartikelen bij naaien is een speldenkussen. Onmisbaar wanneer je je niet steeds in je vingers wilt prikken.

Dit speldenkussen komt niet kant en klaar bij de HEMA of ergens anders vandaan.. deze gaan we zelf maken. Het idee komt van een engels boek: Sew Sunny Homestyle. Zo kun je je speldenkussen matchen met de rest van je interieur of je nu van roosjes, pip-achtige taferelen houdt of iets totaal anders!Neem een jam-pot waarbij je bij de deksel een stuk ijzer eruit haalt (d.m.v. blikopener of wellicht heb je zelf een soort pot waarbij de deksel al uit twee delen bestaat). Neem een stuk stof naar eigen smaak en ga met de ring over de stof heen tot je een leuk plaatje hebt.  Knip de stof ruimer uit dan de deksel. Mocht de deksel niet de kleur hebben die er mooi bij past, kun je die ook nog verven.

Leg de stof neer, vul die met watten ( zodat je ruimte hebt om de naalden in te steken). Vervolgens kun je met behulp van karton of de ring van metaal de onderkant maken. Overtollige stofstukjes kun je wegknippen. Dan kun je de rest van de stof met  behulp van lijm of plakband vastmaken aan de onderkant.

Hier overheen kun je een cirkel uit karton knippen voor een nette afwerking.

In de pot kun je klosjes garen doen of andere dingetjes die je daarin wilt bewaren die handig zijn bij het naaien.

Mocht je niet kunnen naaien en heb je dit dus niet nodig… misschien toch een leuk begin om het alsnog wel eens te leren! Heel handig bij het moeten verstellen van kinderkleding waarbij jongens toch wel vaak nog gaten in de broek vallen.

Daarbij knip ik het gat uit de broek. Knip de broekspijpen helemaal door. Naai er een heel ander stuk tussen (Zelfde stof of totaal anders). Hiermee heb je weer een ‘nieuwe’ broek en kun je er tegelijk een stuk aan vast naaien wanneer ze plotseling weer een groeispurt hebben gekregen.

Groetjes

Knutsel ze.

Marjon Schaeffer

 

Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies voor advertentiecampagnes en webstatistieken. Sommige informatie kan gedeeld worden met advertentienetwerken. Onder het kopje Privacy en Cookies lees je welke cookies geplaatst worden en waarom. Ga je akkoord met onze cookies?