Homepage
Categorieën

Gerelateerde artikelen

  • Huawei P8 vanaf morgen te koop Huawei P8 vanaf morgen te koop
  • Oil & Vinegar webshop Oil & Vinegar webshop
  • Schrijfwaren winkel Timmermans in Gent Schrijfwaren winkel Timmermans in Gent
  • Youniq, eindelijk andere woonaccessoires. Youniq, eindelijk andere woonaccessoires.
  • Warm zitten Warm zitten
  • REK, de meegroeiende boekenkast REK, de meegroeiende boekenkast
wonen

Ikea, de grote verleiding tot aankopen doen.

Het is bijna onmogelijk de Ikea te verlaten zonder aankoop. Al zijn het maar de waxine lichtjes of de servetten. Hoe kan dat toch? Nu is duidelijk geworden hoe dat komt.

…En wel door wetenschappelijk onderzoek. Een onderzoeker, Alan Penn is erachter gekomen dat door de doolhofachtige indeling van Ikea een psychologisch wapen is ontstaan de consument meer boodschappen in het winkelkarretje te laten leggen.

Alan Penn is expert op het gebied van winkelinrichting. Hij zegt dat doordat de klant bij Ikea een vast pad volgt waardoor men langs de woonsituaties uit de Ikeabrochure loopt,  de consument de weg kwijt raakt. Met als gevolg dat de klant het gevoel heeft niet meer terug te kunnen en daarom zonder echt na te denken artikelen in hun boodschappenkarretje  stoppen.

Dus de zigzag indeling zet aan tot kopen! Wat blijkt…ik ben dus zo’n gedesorienteerde shopper! Maar gelukkig niet de enige.

Dan komt bij mij de volgende vraag naar boven…Hoe kan je je wapenen tegen ondoordachte aankopen?  Neem geen tas mee, bedenk je dat verop dezelfde artikelen nog eens voorbij komen, dat geeft je tijd om na te denken of je het artikel echt nodig hebt…

Maar de beste oplossing is…neem geen portemonnee mee!  En die “lekkere” Zweedse gehaktballetjes dan? Nou vooruit dan maar… neem niet veel geld mee of spreek met jezelf af welk bedrag je wilt spenderen. Als je je maar bewust bent met wat je aanschaft.

En Ikea? Ikea ontkent dat de winkels zó ingedeeld zijn om verwarring en desorientatie te veroorzaken zodat de klanten meer aanschaffen…Ja..dat zou ik ook zeggen!

Mart Renes

Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies voor advertentiecampagnes en webstatistieken. Sommige informatie kan gedeeld worden met advertentienetwerken. Onder het kopje Privacy en Cookies lees je welke cookies geplaatst worden en waarom. Ga je akkoord met onze cookies?