Homepage
Categorieën

Gerelateerde artikelen

  • Mail & win; Orchidee kalender ontworpen door Meagan Morrison Mail & win; Orchidee kalender ontworpen door Meagan Morrison
  • Leef Lagom, het Zweedse geheim voor een gelukkig leven Leef Lagom, het Zweedse geheim voor een gelukkig leven
  • Winkelen op 2e Kerstdag Winkelen op 2e Kerstdag
  • Lifestyle.blogo.nl wordt Lifestylelady.nl Lifestyle.blogo.nl wordt Lifestylelady.nl
  • Haal de Kerstster in je huis Haal de Kerstster in je huis
  • Moooi in Milaan Moooi in Milaan
wonen

Oktober woonmaand en uitslag woontevredenheidsonderzoek 2010.

Zoals elk jaar krijgt oktober de stempel woonmaand mee. De herfst is begonnen en we richten onze focus op het interieur. De woonbranche stapt daar op in door oktober de woonmaand te noemen. Maar hoe tevreden zijn we eigenlijk met onze woonsituatie? En waar kunnen wij als adviseurs nog beter inspelen op de woonvragen van onze klanten?

Dat zijn interessante vragen. De InterieurTipgevers hebben onder andere deze vragen ( en nog veel meer) aan hun klanten voorgelegd. Voor het eerst wordt een gedeelte van de resultaten naar buiten gebracht. 

Aan dit onderzoek hebben 100 gezinnen meegewerkt. Na een interieuradvies heeft de klant voor ons een enquêteformulier ingevuld. Deze gegevens zijn verzameld en geven een goed zicht op hoe tevreden men is met de huidige woonsituatie.

 Uit dit onderzoek is naar voren gekomen dat:

Mensen met een huurhuis:

 66% zeer tevreden is met hun huidige woonsituatie

33 % tevreden is

 1% weet het niet of heeft geen mening.

De ondervraagden met een koopwoning:

64%  zeer tevreden is met de huidige woonsituatie

35,2% tevreden  is

0.8% ontevreden  is

 Op de vraag of men het interieur regelmatig verandert zijn de percentages als volgt verdeeld:

67,2% doet dit niet

28,8% soms

6,4% regelmatig

Ook is de vraag voorgelegd wie in het huishouden de beslissingen neemt over het interieur.

de vrouw:  57,6 %

de man: 9,6%

samen 35,2%

Uit dit deel van het onderzoek kunnen we voorzichtig concluderen dat er weinig verschil zit in de tevredenheid tussen huiseigenaren en huurders en dat het overgrote deel tevreden tot zeer tevreden zijn met hun huidige woonsituatie en het interieur niet snel aanpast. En de vrouw houdt zich het meeste bezig met de inrichting.

Opvallend is wel in dit onderzoek dat mensen die een huis huren meer iets meer “zeer tevreden” zijn met hun woonsituatie dan eigenaren. En dat als het interieur eenmaal staat men dit weinig verandert. Daarnaast valt op dat, zoals verwacht, de vrouw de beslissingen neemt over het interieur maar dat de man samen met de vrouw toch ook meetelt in het nemen van beslissingen.

 Als laatste hebben we ook aan onze klanten gevraagd wat ze van de kwaliteit van onze adviezen en van onze Tipgevers vinden. De klant geeft een 8,7 voor de kwaliteit van de adviezen en de Tipgevers zelf krijgen een 8,6. Cijfers om trots op te zijn die de vakbekwaamheid aangeven van de adviseurs in ons netwerk!

Met deze wetenschap gaan wij als adviseurs weer op pad, en met de gegevens in ons achterhoofd een terzake kundig advies geven.

 Mart Renes

Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies voor advertentiecampagnes en webstatistieken. Sommige informatie kan gedeeld worden met advertentienetwerken. Onder het kopje Privacy en Cookies lees je welke cookies geplaatst worden en waarom. Ga je akkoord met onze cookies?