Homepage
Categorieën

Gerelateerde artikelen

  • Salontafel en poezenmand in één Salontafel en poezenmand in één
  • Nieuwe IKEA PS Collectie Nieuwe IKEA PS Collectie
  • Meubels van karton Meubels van karton
  • IKEA barbecue IKEA barbecue
  • HEMA meubels HEMA meubels
  • Alles Meubel Alles Meubel
wonen

Ronde tafelgesprekken aan een ovale tafel.

Als je met een groep gaat eten in een restaurant blijkt een ronde tafel de voorkeur te hebben bij de gasten. Omdat het zo gezellig is,  je iedereen kan zien en de gesprekken aan tafel door iedereen zijn te volgen.

 Maar waarom kiezen we het aanschaffen van een eetkamertafel thuis meestal voor een rechthoekige? Is het je wel eens opgevallen dat er in de Nederlandse interieurs voornamelijk rechthoekige tafels staan? Ben je ook wel eens met je been of heup tegen die vervelende hoek aangelopen? En als je dan aan die rechthoekige tafel met 6 mensen zit de tafel gesprekken dan meestal tussen de 4 en 2 personen apart gaan? Die twee vallen er dan altijd een beetje buiten. De persoon in het midden, zit er altijd een beetje tussen in.

 Alle bovengenoemde problemen heb je niet aan een ovale of ronde tafel! Bijkomend voordeel is, dat als je met een oneven aantal mensen aan tafel zit, het nog steeds prettig communiceren is. En… een ovale tafel is niet ouderwets! Het kan zelfs hip en modern zijn.

 Kleven er ook nadelen aan een ovale tafel? Natuurlijk! Voor een ovale tafel heb je wel iets meer ruimte nodig dan voor een rechthoekige. Als alternatief kan je dan voor een ronde tafel kiezen, deze kan al in een relatief krappe ruimte staan.

En als je kiest voor andere vorm dan rechthoekig laat die vorm dan ook terugkeren in je interieur. Dat kan eenvoudig door een ovale lamp boven de tafel te hangen of accessoires uit te kiezen met dezelfde vorm. Daarmee bereik je ritme en eenheid en dat vind het oog prettig!

En als je dan hebt gekozen voor een andere vorm, zullen de gesprekken aan tafel ook zeker gaan over je bijzondere keuze en smaak.

Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies voor advertentiecampagnes en webstatistieken. Sommige informatie kan gedeeld worden met advertentienetwerken. Onder het kopje Privacy en Cookies lees je welke cookies geplaatst worden en waarom. Ga je akkoord met onze cookies?