Homepage
Categorieën

Gerelateerde artikelen

  • Bijzondere huizen Bijzondere huizen
  • Verbouwen in plaats van verhuizen Verbouwen in plaats van verhuizen
  • Een nieuw huis: bezint eer gij begint! Een nieuw huis: bezint eer gij begint!
  • Leuke en betaalbare verhuiskaartjes Leuke en betaalbare verhuiskaartjes
wonen

Huis gekocht! Deel 11

Wat kan er veel gebeuren in een paar dagen. Schilder de deur uit, lampen allemaal gemonteerd door de elektricien,  in het oude huis de laatste spullen inpakken, op zondag  op tijd in het huis zijn om de schoonmaakartikelen klaar te zetten… en de taart in stukken te snijden voor de schoonmaakploeg.

Wat geeft het een fris en schoon gevoel als de twee witte tornado’s door het huis zijn gegaan. Echt elk hoekje en gaatje is gesopt, gezeemd en geboend en we lopen nu op (schone) sokken door het huis. Maandagmorgen vroeg staan de verhuizers voor de deur. We sluiten de deuren goed af en gaan moe en met toch wat spanning naar ons huis. Omdat we nog één nachtje in het oude huis slapen. We nemen, voordat we ons oude huis ingaan, nog even afscheid van onze lieve buren. Toch wel vreemd dat ze straks onze buren niet meer zijn.

En dan is het maandagmorgen 6 uur, de wekker staat zo vroeg om de laatste  kleding, dekbed, kussens in te pakken. De katten in de reismand en ik vertrek  naar het nieuwe huis met de katten in auto. Ze voelden de laatste dagen dat er iets vreemds aan de hand is,  het dagelijkse ritme is verstoord. Ze mauwen hardop in de auto, onwetend wat ze te wachten staat….En dan even wachten totdat de verhuizers arriveren.

Nu loont het dat we alles goed hebben voorbreid, de verhuizers weten door de labels op de dozen waar, wat  heen gebracht moet worden. Alles krijgt zijn plek. En dan…uitpakken en alles opruimen. Wat heeft een mens veel spullen!

En dan de eerste nacht in het nieuwe huis, normaal gesproken slaap ik slecht in een nieuwe omgeving …maar ik ben zo moe dat ik als een blok in slaap val en droom over de gebeurtenissen die we de laatste tijd hebben meegemaakt.

Mart Renes

Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies voor advertentiecampagnes en webstatistieken. Sommige informatie kan gedeeld worden met advertentienetwerken. Onder het kopje Privacy en Cookies lees je welke cookies geplaatst worden en waarom. Ga je akkoord met onze cookies?