Homepage
Categorieën

Gerelateerde artikelen

  • UrbanDesk Bureaubed UrbanDesk Bureaubed
  • Snelle opruimtips Snelle opruimtips
  • Mooie Schoenenrekken Mooie Schoenenrekken
  • Opbergmeubel voor tv…..met de tv lift! Opbergmeubel voor tv…..met de tv lift!
wonen

TV Tips,op welke plek moet de tv staan?

Heeft u er ooit op gelet dat  bij meubelzaken in het interieur vrijwel nooit een televisie staat? Dit is niet voor niets. Het grootste probleem bij het inrichten van een kamer is vaak de televisie.

Nog niet eens zo lang geleden wasdeze een groot, vaak niet al te mooi apparaat. Maar eigenlijk niet  uit een woonkamer weg te denken item. Sommige mensen kiezen ervoor om de televisie aan het oog te onttrekken door het apparaat in een speciale televisiekast te plaatsen. Deze kast vergt nog meer ruimte dan de televisie op zich. Maar of je de televisie nu in een kast plaats of niet, je hebt voor het plaatsen van de televisie altijd een vrije plek nodig.

Een ander probleem is dat je bij het plaatsen van de televisie rekening moet houden met de lichtinval. Wordt de televisie voor het raam gezet dan kijkt men bij zonnig weer in het felle licht, wat niet plezierig én vermoeiend voor de ogen is. Zet men de televisie juist tegen de tegenoverliggende wand dan heeft men bij zonnig weer last van hinderlijke spiegelingen, met als gevolg dat de gordijnen dicht moeten wil men nog iets van de beelden op de televisie kunnen zien.

De positie van de televisie bepaalt voor een groot deel de inrichting. Echter, tegenwoordig hoeft een televisie niet meer in de weg te staan. De nieuwste LED-tv’s zijn zo dun dat ze als een schilderij aan de muur gehangen kunnen worden, of vrijstaand in de kamer. Deze TV verbruikt veel minder stroom dan een plasma of  LCD tv. Ook is het mogelijk in plaats van een televisie aan de wand, door middel van een beamer de beelden op een muur te projecteren. Op deze manier hoeft de televisie niet langer een sta in de weg te zijn en is daarmee de ruimte eenvoudiger in te delen.

Maar heeft u echt de ruimte kies dan voor een aparte TV-hoek òf TV-kamer!

Ingrid Zwarteveen, Tipgeefster Oost Nederland

Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies voor advertentiecampagnes en webstatistieken. Sommige informatie kan gedeeld worden met advertentienetwerken. Onder het kopje Privacy en Cookies lees je welke cookies geplaatst worden en waarom. Ga je akkoord met onze cookies?