You are here: Home » Interieur » TV Tips,op welke plek moet de tv staan?

TV Tips,op welke plek moet de tv staan?

geschreven door Constance

Heeft u er ooit op gelet dat  bij meubelzaken in het interieur vrijwel nooit een televisie staat? Dit is niet voor niets. Het grootste probleem bij het inrichten van een kamer is vaak de televisie.

Nog niet eens zo lang geleden wasdeze een groot, vaak niet al te mooi apparaat. Maar eigenlijk niet  uit een woonkamer weg te denken item. Sommige mensen kiezen ervoor om de televisie aan het oog te onttrekken door het apparaat in een speciale televisiekast te plaatsen. Deze kast vergt nog meer ruimte dan de televisie op zich. Maar of je de televisie nu in een kast plaats of niet, je hebt voor het plaatsen van de televisie altijd een vrije plek nodig.

Een ander probleem is dat je bij het plaatsen van de televisie rekening moet houden met de lichtinval. Wordt de televisie voor het raam gezet dan kijkt men bij zonnig weer in het felle licht, wat niet plezierig én vermoeiend voor de ogen is. Zet men de televisie juist tegen de tegenoverliggende wand dan heeft men bij zonnig weer last van hinderlijke spiegelingen, met als gevolg dat de gordijnen dicht moeten wil men nog iets van de beelden op de televisie kunnen zien.

De positie van de televisie bepaalt voor een groot deel de inrichting. Echter, tegenwoordig hoeft een televisie niet meer in de weg te staan. De nieuwste LED-tv’s zijn zo dun dat ze als een schilderij aan de muur gehangen kunnen worden, of vrijstaand in de kamer. Deze TV verbruikt veel minder stroom dan een plasma of  LCD tv. Ook is het mogelijk in plaats van een televisie aan de wand, door middel van een beamer de beelden op een muur te projecteren. Op deze manier hoeft de televisie niet langer een sta in de weg te zijn en is daarmee de ruimte eenvoudiger in te delen.

Maar heeft u echt de ruimte kies dan voor een aparte TV-hoek òf TV-kamer!

Ingrid Zwarteveen, Tipgeefster Oost Nederland

Gerelateerde artikelen

12 reacties

WD 21 juli 2010 - 07:45

Tegenwoordig genoeg TV’s en TV-dressoirs in meubelzaken. Grootste probleem vind ik dat er niet wordt nagedacht bij het ontwerpen van TV-dressoirs.
De meeste mensen hebben nogal wat apparatuur bij de TV (DVD-speler, spelcomputer, surround/audio-installatie, decoder, enz.) Daar is zelden ruimte voor. En wat doe je met alle kabels? En verlengsnoeren? Ik ben al lange tijd op zoek naar het ideale TV/media-meubel, maar kan deze niet vinden!

Reageer
WD 21 juli 2010 - 07:45

Tegenwoordig genoeg TV’s en TV-dressoirs in meubelzaken. Grootste probleem vind ik dat er niet wordt nagedacht bij het ontwerpen van TV-dressoirs.
De meeste mensen hebben nogal wat apparatuur bij de TV (DVD-speler, spelcomputer, surround/audio-installatie, decoder, enz.) Daar is zelden ruimte voor. En wat doe je met alle kabels? En verlengsnoeren? Ik ben al lange tijd op zoek naar het ideale TV/media-meubel, maar kan deze niet vinden!

Reageer
WD 21 juli 2010 - 07:45

Tegenwoordig genoeg TV’s en TV-dressoirs in meubelzaken. Grootste probleem vind ik dat er niet wordt nagedacht bij het ontwerpen van TV-dressoirs.
De meeste mensen hebben nogal wat apparatuur bij de TV (DVD-speler, spelcomputer, surround/audio-installatie, decoder, enz.) Daar is zelden ruimte voor. En wat doe je met alle kabels? En verlengsnoeren? Ik ben al lange tijd op zoek naar het ideale TV/media-meubel, maar kan deze niet vinden!

Reageer
de interieurtipgever 21 juli 2010 - 13:37

Wat denk je van een op maat gemaakte kast? kijk eens op de site van Novamobile. Zij maken ook kasten op maat en persoonlijk aanpassingen. Voor mijn nieuwe huis laat ik daar een kast maken.

Reageer
de interieurtipgever 21 juli 2010 - 13:37

Wat denk je van een op maat gemaakte kast? kijk eens op de site van Novamobile. Zij maken ook kasten op maat en persoonlijk aanpassingen. Voor mijn nieuwe huis laat ik daar een kast maken.

Reageer
de interieurtipgever 21 juli 2010 - 13:37

Wat denk je van een op maat gemaakte kast? kijk eens op de site van Novamobile. Zij maken ook kasten op maat en persoonlijk aanpassingen. Voor mijn nieuwe huis laat ik daar een kast maken.

Reageer
Matthew 26 juli 2010 - 12:02

Een tijdje geleden was het best wel een gepuzzel om een ideale plattegrond te vinden, met name met de TV… Uiteindelijk hebben wij hem tegen de muur geplaatst, waar de zon niet al te veel hinder geeft in tegenstelling tot bij het raam…

Dat meubelzaken “vrijwel nooit” TV’s hebben in meubelzaken vind ik overigens niet helemaal waar. Onze bekende Ikea houdt daar wel degelijk rekening mee voor de sfeer…

Nieuwe LED schermen zijn inderdaad een goede uitkomst qua flexibiliteit, aangezien het een hoop gedoe bespaart. Als het niet bevalt, kun je je TV zonder al te veel moeite verplaatsen! Ook op de ontwerptekeningen is het maar een streepje i.t.t. de bakbeesten van vroeger!

Reageer
Matthew 26 juli 2010 - 12:02

Een tijdje geleden was het best wel een gepuzzel om een ideale plattegrond te vinden, met name met de TV… Uiteindelijk hebben wij hem tegen de muur geplaatst, waar de zon niet al te veel hinder geeft in tegenstelling tot bij het raam…

Dat meubelzaken “vrijwel nooit” TV’s hebben in meubelzaken vind ik overigens niet helemaal waar. Onze bekende Ikea houdt daar wel degelijk rekening mee voor de sfeer…

Nieuwe LED schermen zijn inderdaad een goede uitkomst qua flexibiliteit, aangezien het een hoop gedoe bespaart. Als het niet bevalt, kun je je TV zonder al te veel moeite verplaatsen! Ook op de ontwerptekeningen is het maar een streepje i.t.t. de bakbeesten van vroeger!

Reageer
Matthew 26 juli 2010 - 12:02

Een tijdje geleden was het best wel een gepuzzel om een ideale plattegrond te vinden, met name met de TV… Uiteindelijk hebben wij hem tegen de muur geplaatst, waar de zon niet al te veel hinder geeft in tegenstelling tot bij het raam…

Dat meubelzaken “vrijwel nooit” TV’s hebben in meubelzaken vind ik overigens niet helemaal waar. Onze bekende Ikea houdt daar wel degelijk rekening mee voor de sfeer…

Nieuwe LED schermen zijn inderdaad een goede uitkomst qua flexibiliteit, aangezien het een hoop gedoe bespaart. Als het niet bevalt, kun je je TV zonder al te veel moeite verplaatsen! Ook op de ontwerptekeningen is het maar een streepje i.t.t. de bakbeesten van vroeger!

Reageer
Tweets die vermelden Wordt de Nokia X5-01 de nieuwe ladyphone? - Ladygadgets - Ladygadgets.Blogo.nl -- Topsy.com 31 augustus 2010 - 10:02

[…] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door Indira Reynaert, Stephan Fellinger en Berenice Claessens, Constance Hage. Constance Hage heeft gezegd: Wordt de Nokia X5-01 de nieuwe ladyphone?: Ik heb, een aantal jaren geleden, een van de allereerste Ladyphones in … http://bit.ly/bcYP1F […]

Reageer
Tweets die vermelden Wordt de Nokia X5-01 de nieuwe ladyphone? - Ladygadgets - Ladygadgets.Blogo.nl -- Topsy.com 31 augustus 2010 - 10:02

[…] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door Indira Reynaert, Stephan Fellinger en Berenice Claessens, Constance Hage. Constance Hage heeft gezegd: Wordt de Nokia X5-01 de nieuwe ladyphone?: Ik heb, een aantal jaren geleden, een van de allereerste Ladyphones in … http://bit.ly/bcYP1F […]

Reageer
Asena 19 april 2018 - 18:02

Gelukkig zijn er inmiddels talloze mooie dressoirs voor je televisie. 🙂

Reageer

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com