You are here: Home » Apple accessoires & gadgets » Review Samsung Galaxy S na 2 weken gebruik

Review Samsung Galaxy S na 2 weken gebruik

geschreven door testman

Constance schreef al eerder over de nieuwe Samsung Galaxy S i9000 (of Samsung GT-I9000 zoals op de doos staat) en ook Testman was op 1 juli bij de introductie. Ik heb de Samsung met het besturingssysteem van Google’s Android nu 2 weken in gebruik en graag wil ik mijn ervaringen met jullie delen.

Laat ik allereerst 2 zaken opbiechten. Ten eerste ben ik een zeer groot Apple fan, of beter gezegd ben ik lid van de Apple sekte. Macbook Pro, iPhone en iPad, ik ben een echte Apple ambassadeur. Toen ik op 1 juli de Samsung Galaxy S in handen kreeg, was ik er van overtuigd dat mijn iPhone superieur was. Ok, ik heb een verouderde 3G iPhone, maar een iPhone is een iPhone en een andere telefoon is gewoon geen optie voor een Mac fan. Tot zover mijn liefde voor de Mac.

Het tweede wat testman wil opbiechten is, dat Testman de Samsung Galaxy S die hij op 1 juli in handen kreeg mag houden. Wellicht denk je dan direkt, dat dit verhaal een gekleurd verhaal is. Maar mensen die testman kennen, weten dat hij wel vaker telefoons krijgt en dat geen van deze krijgertjes het ooit heeft geschopt tot de vaste telefoon van Testman. Niet zo vreemd, gezien eerder beschreven liefde voor de iPhone.

Tot zover de biecht, over naar de ervaringen van Testman met de nieuwe Samsung. Ook Testman komt er niet onderuit om de Samsung smartphone te vergelijken met de iPhone, dat is nu eenmaal de norm in smartphones. Testman gebruikt echter nooit de term “iPhonekiller”. Dat zou de suggestie wekken dat er maar plek is voor 1 smartphone en dat is volstrekte onzin. Pepsi is ook geen “Coca Cola killer”, maar een succesvolle cola, NAAST Coca Cola. Audi is ook geen “BMW killer”, maar een prachtig alternatief in het hogere automobielsegment. En de Samsung Galaxy S is dus ook geen iPhone killer, maar een super alternatief voor mensen die niet zonodig een iPhone’s hoeven te hebben, maar wel een hele goede smartphone willen. Maar terug naar de ervaringen van testman, want we dreigen al vooruit te lopen op de conclusies.

Na meer dan 2 weken is Testman namelijk erg positief over de Samsung. Belangrijkste reden voor testman is de integratie van Google diensten.  Testman is namelijk een heavy user van Google diensten als Gmail, Google Agenda en Google Maps. Natuurlijk niet zo vreemd dat een mobiele telefoon die draait op Android, het besturingssysteem van Google, ook de perfecte tool is om die Google diensten te gebruiken. Maar Testman had niet verwacht dat het voordeel zo groot zou zijn. Gmail raadplegen op de iPhone, daar was op zich niks mis mee. Maar Gmail op de Samsung is simpelweg veel sneller en dat niet alleen vanwege de snelle processor van de Samsung. Nee je ziet duidelijk dat Android maximaal samenwerkt met Google diensten. Synchroniseren met Google Agenda en de agenda op de Samsung, dat was 1 druk op de knop. En Google zal de komende tijd steeds vaker haar eigen diensten een hoofdrol laten spelen op Android telefoons. Nieuwe diensten als Google Maps Navigatie (Google Maps meets TomTom) en Google Googles (een Google zoekmachine die werkt met o.a. gemaakte foto’s van een objekt), krijgen de primeur op Google’s eigen systeem, Android. Ofwel, de integratie met Google diensten is Testman zeer goed bevallen.

Maar dan zou je de conclusie kunnen trekken, dat je vooral moet kiezen voor een mobiele telefoon die werkt met Android, waarbij het van minder belang is welk merk. En dat wil testman niet concluderen.Want eerlijk gezegd, vind Testman de meeste Android telefoons gewoon lelijk. En de Galaxy is een mooi toestel. Ok, de achterkant was mooier geweest in het wit, daar zullen ze bij Samsung vanzelf achterkomen bij de volgende versies. De enige kritiek die ik kan verzinnen, is dat het design niet erg origineel is. Het is letterlijk een iets grotere (groter scherm) en iets plattere iPhone met de ronde vormen van de 3G(S). De iPhone 4 is van opzij  plat, maar van boven is de gelijkenis ook duidelijk zichtbaar.

Ok en hoe zit het met de specificaties? Dat is prima in orde en ook weer vergelijkbaar met de nieuwe iPhone 4. Een snelle processor, zodat alle programma’s snel werken. 5 megapixel fotocamera, HD video, Een Super AMOLED scherm (LED ken je vast van lampen en TV’s), het zit er allemaal op. En vergeet Testman bijna de Swype functie. Nu nog een term waar je bij verjaardagen indruk mee maakt (Swype jij nog niet? Dat meen je niet?), maar over niet al te lange tijd een bekend begrip. Swypen is namelijk van de makers van T9 en een echt handige manier om nog sneller te kunnen tikken. Je trekt als het ware lijntjes van letter naar letter en daar maakt Swype een woord van. Juist omdat het van de makers komt van T9, denkt testman dat het een groot succes gaat worden. En de Samsung Galaxy S heeft het nu al standaard op de telefoon staan en dat is bijzonder, want er zijn nog maar weinig telefoons mee uitgerust.

Ok, komen we bij de conclusie. Testman is gewoon erg tevreden over de Samsung Galaxy S en heeft er zijn vaste toestel van gemaakt. De integratie van Google diensten (dat is het voordeel van Android) in combinatie met een mooi design (dat is te danken aan Samsung) en de elke dag grotere wordende keuze in Apps via Android Market zorgt ervoor dat wanneer je een erg goede smartphone wilt hebben, maar geen iPhone, dit gewoon een zeer goede koop is. Voeg daarbij de Swype functie en je gaat veel plezier beleven aan dit toestel.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com