Homepage
Categorieën

Gerelateerde artikelen

  • Altijd frisse sneakers zonder vieze luchtjes Altijd frisse sneakers zonder vieze luchtjes
  • Samsonite: de perfecte reisgenoot voor elke bleisure trip Samsonite: de perfecte reisgenoot voor elke bleisure trip
  • Lipault Paris lanceert haar najaarscollectie Lipault Paris lanceert haar najaarscollectie
  • Samsonite lanceert nieuwe zachte kofferserie; Memphis Samsonite lanceert nieuwe zachte kofferserie; Memphis
  • Samsonite & Vodafone introduceren het bagagesysteem Track&Go Samsonite & Vodafone introduceren het bagagesysteem Track&Go
  • Samsonite Cosmolite en Uplite collectie is er nu in Ice Blue Samsonite Cosmolite en Uplite collectie is er nu in Ice Blue
shoppen

Schoenen Fred de la Bretonière

Het Nederlandse schoenen- en tassenmerk, Fred de Bretonière, viert dit jaar zijn 40e verjaardag!

fred de la bretoniere

Zo is er nu de eerste damesschoenen shop-in-shop in de Bijenkorf in Amsterdam. Er is gekozen voor deze vestiging aangezien dit de plek was waar ooit de samenwerking tussen Fred de la Bretonière en de Bijenkorf begon.

Fred begon zijn carrière in lederwaren vanuit zijn atelier in de Amsterdamse St.Luciensteeg. Hij maakte er riemen en tassen. Alles met de hand en alles met een verhaal. Fred: “Op een dag werd ik uitgenodigd door een inkoper van de Bijenkorf om mijn tassen te komen laten zien. Dat was natuurlijk geweldig. Ik weet het nog goed, de afspraak was om 11 uur. Ik ging er met een loodzware koffer heen en ik was al boos toen ze me binnenlieten. Ze hadden me laten wachten! De inkopers waarvoor ik moest verschijnen keken en schudden het hoofd. Ze zeiden: “nee dat is te duur.” Ik wist niet wat ik er mee aan moest, maar wilde niet toegeven. Voor minder wilde ik het niet doen, dus pakte ik alles weer in. Ik stond al bijna buiten toen één van de inkopers riep: “Hey, angry young man, zullen we samen lunchen?”. Híj vond mijn tassen bijzonder en wilde er meteen 650 bestellen.”

Die lunch in 1970 was voor Fred een belangrijke doorbraak. Vanaf dat moment is hij altijd bij de Bijenkorf gebleven. Het is vanuit historisch oogpunt dan ook logisch dat de eerste shop-in-shop die Fred in een warenhuis opent in de Bijenkorf staat, waar alles begon. De Fred de la Bretonière shop-in-shop is te vinden op de damesschoenenafdeling op de tweede etage van de Bijenkorf Amsterdam. Hier wordt een uitgebreide collectie Fred de la Bretonière schoenen en laarzen verkocht en Shabbies Amsterdam. De tassen blijven verkrijgbaar op de tassenafdeling op de begane grond.

Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies voor advertentiecampagnes en webstatistieken. Sommige informatie kan gedeeld worden met advertentienetwerken. Onder het kopje Privacy en Cookies lees je welke cookies geplaatst worden en waarom. Ga je akkoord met onze cookies?