You are here: Home » Interieur » Een vloer kiezen, goed om mee te beginnen

Een vloer kiezen, goed om mee te beginnen

geschreven door Constance

vloer

Ik kom vaak bij mensen die maar niet kunnen aarden in hun huis. Waaraan ligt dat dan? In veel gevallen ligt het aan de vloer.

Wanneer ik een interieurplan maak is de vloer mijn uitgangspunt. De vloer bepaalt de sfeer en stijl van het huis en van de mensen die er wonen. Alles staat in contact met de vloer, de wanden meubels en ook jezelf! Kies dus de vloer die je mooi vindt en ga vandaar uit je interieur bepalen.

De vloer ligt er bijvoorbeeld al en ach hij zag er nog goed uit, dus waarom dan vervangen? Dit is een vaak genoemd argument. Natuurlijk geeft het een dubbel gevoel om een goede vloer te vervangen, maar het is zeker iets om goed over na te denken!

De meubels en kleuren pas je aan de vloer aan. Wanneer de huidige vloer niet bij jouw woonstijl past, ga je automatisch meubels en kleuren toepassen die eigenlijk ook niet bij jouw woonstijl passen. Dit gaat vaak ongemerkt, maar heeft uiteindelijk veel effect op het woongevoel.

 Wanneer je uiteindelijk gekozen hebt voor een bepaalde vloer is het belangrijk om de vloer en de inrichting goed te combineren dmv een mix van harde en zachte materialen.

Bij een harde vloer en lederen meubels is een karpet noodzakelijk in vebrand met de akoustiek. Gebruik daarnaast veel warme woonstoffen, bijvoorbeeld dik gevoerde gordijnen. Een goede combinatie zorgt voor sfeer en goede sfeer!

Denk dus niet licht over de aanschaf van een vloer, gezinssituatie, de bouwstijl van een huis, soms allergie, schoonmaken en onderhoud vergen ook veel aandacht. Leg alle overwegingen op een weegschaal om zo tot een goede keuze te komen.

 

Milou Visser, InterieurTipgever Flevoland

Gerelateerde artikelen

2 reacties

grindvloer 10 maart 2010 - 09:41

Wat wij vaak merken bij klanten is dat ze graag een donkere vloer willen omdat ze dat mooi vinden. Echter is daar vaak lang niet genoeg licht voor en als ze dan een donkere vloer nemen lijkt het huis veel kleiner doordat het donkerder is.

Reageer
grindvloer 10 maart 2010 - 09:41

Wat wij vaak merken bij klanten is dat ze graag een donkere vloer willen omdat ze dat mooi vinden. Echter is daar vaak lang niet genoeg licht voor en als ze dan een donkere vloer nemen lijkt het huis veel kleiner doordat het donkerder is.

Reageer
grindvloer 10 maart 2010 - 09:41

Wat wij vaak merken bij klanten is dat ze graag een donkere vloer willen omdat ze dat mooi vinden. Echter is daar vaak lang niet genoeg licht voor en als ze dan een donkere vloer nemen lijkt het huis veel kleiner doordat het donkerder is.

Reageer

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com