Homepage
Categorieën

Gerelateerde artikelen

  • Oktober woonmaand; Theatraal & bloemenrijk najaar bij IKEA Oktober woonmaand; Theatraal & bloemenrijk najaar bij IKEA
  • Mail & win; Orchidee kalender ontworpen door Meagan Morrison Mail & win; Orchidee kalender ontworpen door Meagan Morrison
  • Leef Lagom, het Zweedse geheim voor een gelukkig leven Leef Lagom, het Zweedse geheim voor een gelukkig leven
  • IKEA inspireert haar wintercollectie op IJsland IKEA inspireert haar wintercollectie op IJsland
  • Winkelen op 2e Kerstdag Winkelen op 2e Kerstdag
  • Lifestyle.blogo.nl wordt Lifestylelady.nl Lifestyle.blogo.nl wordt Lifestylelady.nl
wonen

Een vloer kiezen, goed om mee te beginnen

vloer

Ik kom vaak bij mensen die maar niet kunnen aarden in hun huis. Waaraan ligt dat dan? In veel gevallen ligt het aan de vloer.

Wanneer ik een interieurplan maak is de vloer mijn uitgangspunt. De vloer bepaalt de sfeer en stijl van het huis en van de mensen die er wonen. Alles staat in contact met de vloer, de wanden meubels en ook jezelf! Kies dus de vloer die je mooi vindt en ga vandaar uit je interieur bepalen.

De vloer ligt er bijvoorbeeld al en ach hij zag er nog goed uit, dus waarom dan vervangen? Dit is een vaak genoemd argument. Natuurlijk geeft het een dubbel gevoel om een goede vloer te vervangen, maar het is zeker iets om goed over na te denken!

De meubels en kleuren pas je aan de vloer aan. Wanneer de huidige vloer niet bij jouw woonstijl past, ga je automatisch meubels en kleuren toepassen die eigenlijk ook niet bij jouw woonstijl passen. Dit gaat vaak ongemerkt, maar heeft uiteindelijk veel effect op het woongevoel.

 Wanneer je uiteindelijk gekozen hebt voor een bepaalde vloer is het belangrijk om de vloer en de inrichting goed te combineren dmv een mix van harde en zachte materialen.

Bij een harde vloer en lederen meubels is een karpet noodzakelijk in vebrand met de akoustiek. Gebruik daarnaast veel warme woonstoffen, bijvoorbeeld dik gevoerde gordijnen. Een goede combinatie zorgt voor sfeer en goede sfeer!

Denk dus niet licht over de aanschaf van een vloer, gezinssituatie, de bouwstijl van een huis, soms allergie, schoonmaken en onderhoud vergen ook veel aandacht. Leg alle overwegingen op een weegschaal om zo tot een goede keuze te komen.

 

Milou Visser, InterieurTipgever Flevoland

Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies voor advertentiecampagnes en webstatistieken. Sommige informatie kan gedeeld worden met advertentienetwerken. Onder het kopje Privacy en Cookies lees je welke cookies geplaatst worden en waarom. Ga je akkoord met onze cookies?