You are here: Home » Columns » Interieuradvies, wat kan ik verwachten?

Interieuradvies, wat kan ik verwachten?

geschreven door Constance

paleis soestdijk

 Dit is een van de eerste vragen die ik krijg als de mensen mij bellen. En ik weet dat mijn collega’s in het land dezelfde vraag krijgen. Wat ik meestal doe is een wedervraag stellen. Wat verwacht u van een advies? De klant gaat dan nadenken wat zij verwachten. Op het antwoord kan ik dan weer anticiperen en zien of de verwachting realistisch is.

En met die verwachting van een potentiële klant kan het soms kan het soms vreemd uitpakken! Ze willen bij wijze van spreken in hun stacaravan de ruimte creëren die vergelijkbaar is aan de ruimte in paleis Soestdijk… Of dat we in een uur een complete metamorfose kunnen realiseren….Verwachtingen die niet altijd reeel zijn, aan ons de taak om die op tactische wijze over te brengen en de klant de vraag zijn wens aan te passen. 

Hoe werkt dit in de praktijk?  

Sinds kort heb ik een verzoek gekregen van een gezin in Enkhuizen ( via een klant waar ik  jaren geleden een complete verbouwing heb vormgegeven en begeleid) om vanaf de ruwe schets van een nieuwe woning mee te denken! Én de vraag de vormgeving, inrichting, kleuren, verlichtingsplan op mij te nemen. Wat natuurlijk geen probleem is.

 Meestal word ik gevraagd nadat de tekeningen e.d klaar zijn, maar om nu vanaf het prille begin dit mee te maken is voor mij redelijk uniek! Daarom zal ik in de komende tijd mijn ervaringen met jullie delen om te laten zien dat de verwachting van de klant soms realistisch is én soms ook niet!

 En het is leuk om te vertellen wat er allemaal bij komt kijken als je een huis vanuit niets opbouwt.

 Mart Renes

Gerelateerde artikelen

4 reacties

Kamerplant 10 februari 2010 - 21:07

Leuk artikel en wat een pragmatische benadering met: ”Wat verwacht u van een advies?” alleen ”en dat gaat niet!” verpest het wel een beetje!…..

Reageer
Kamerplant 10 februari 2010 - 21:07

Leuk artikel en wat een pragmatische benadering met: ”Wat verwacht u van een advies?” alleen ”en dat gaat niet!” verpest het wel een beetje!…..

Reageer
Kamerplant 10 februari 2010 - 21:07

Leuk artikel en wat een pragmatische benadering met: ”Wat verwacht u van een advies?” alleen ”en dat gaat niet!” verpest het wel een beetje!…..

Reageer
Mart Renes 11 februari 2010 - 08:42

Beste Walter,

Ik heb je reactie ter harte genomen en het artikel iets aangepast.

Mart Renes

Reageer
Mart Renes 11 februari 2010 - 08:42

Beste Walter,

Ik heb je reactie ter harte genomen en het artikel iets aangepast.

Mart Renes

Reageer
Mart Renes 11 februari 2010 - 08:42

Beste Walter,

Ik heb je reactie ter harte genomen en het artikel iets aangepast.

Mart Renes

Reageer

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com