You are here: Home » In & om het huis » Wat zijn de pvc vloertrends van 2021?

Wat zijn de pvc vloertrends van 2021?

geschreven door Constance

Er zijn een paar momenten wanneer je voor een nieuwe vloer gaat kiezen;

  1. Je krijgt een nieuw huis, dat kan een bestaande woning zijn of nieuwbouw.
  2. Je huidige vloer ligt alweer een aantal jaren en is aan vervanging toe.
  3. Of je bent toe aan een totaal nieuw interieur, inclusief vloer.

De eerste keuze die je gaat maken is het materiaal van je vloer. Er zijn immers veel vloertypes waar je uit kan kiezen; variërend van hout tot tapijt of van pvc tot een gietvloer.

En bij vloerverwarming is belangrijk dat de vloer een hoge geleidbaarheid en een lage warmteweerstand heeft, dit is het geval bij laminaat en een pvc vloer.

Waarom zou ik een pvc vloer kiezen?

Een pvc vloer heeft een aantal voordelen. Zo is er een enorme keuze aan designs en kleuren. Een pvc vloer gaat wel 20 tot 30 jaar mee, en dat is 2x zo lang als een vinyl vloer.

Je kan een pvc vloer heel gemakkelijk schoon houden met de stofzuiger, maar omdat een pvc vloer waterdicht is, kan je ook aan de slag met een dweil en water.

Zoals al eerder gemeld, is een pvc vloer een perfecte vloer als je vloerwarming hebt en je kan pvc door je hele huis leggen, zelfs in de keuken en de badkamer (niet in het douche gedeelte).

Als je geen fan bent van plinten door je huis, kies dan voor pvc want dit type vloer kan strak tegen de muur gelegd worden.

En mochten er toch beschadigingen in je vloer komen, het is heel eenvoudig om een of meerdere stroken of tegels te vervangen. (Dit laatste kan alleen bij een verlijmde vloer.)

Wat zijn de nadelen van een pvc vloer?

De aanschafprijs van een pvc vloer ligt hoger dan die van een laminaatvloer.

Als je kiest voor een verlijmde pvc vloer dan is het belangrijk dat de cementdek- of anhydrietvloer egaal is, want anders zie je elke oneffenheid van de ondervloer. Dit kan je oplossen door de ondervloer te laten egaliseren.

Bij een pvc click vloer hoeft de vloer waarop je wilt gaan leggen niet egaal te zijn, maar het is altijd raadzaam om een (isolerende of geluidwerende) ondervloer te nemen en daar je pvc vloer op te laten leggen.

Je kan een verlijmde pvc vloer niet gemakkelijk zelf leggen, want het is een heel precies en specialistisch werkje. Bij een verlijmde vloer heb je maar een kans om de strook netjes te laten aansluiten op de andere stroken en de ondervloer. Dit geldt niet voor een pvc clickvloer, deze is te vergelijken met een laminaatvloer en kan je gemakkelijk zelf leggen.

Wat zijn de trends?

Een van de trends is een houten visgraat vloer, en die trend vind je ook terug in de pvc visgraat vloer. Een visgraatmotief past in elk interieur en bij elke stijl. Hij past prima bij een strakke en moderne look. Heb je een klassieke inrichting, kies dan een pvc visgraat vloer, inclusief een band of een bies.

De modernere versie van de visgraat vloer is de, iets minder bekende, Hongaarse punt. Bij de Hongaarse punt worden de planken onder een hoek van 45 of 60 graden geplaatst en hierdoor ontstaat een soort punt, die ook de ‘sergeantstreep’ wordt genoemd.

Het verschil lijkt klein maar is bij de groeven en de belijning goed zichtbaar. Bij een visgraat vloer zijn de groeven trapsgewijs en bij de Hongaarse punt ligt het bovenste deel van de planken tegen elkaar.

De pvc vloer betonlook geeft je huis een stoer uiterlijk. Een pvc vloer met betonlook bestaat vaak uit grote vierkante of langwerpige tegels. En hoe groter de tegel, des te minder naden je krijgt, en hierdoor lijkt je woonkamer of keuken ook groter. Wil je rust en eenheid krijgen, laat de tegels dan ook in de gang of stroken op je traptreden leggen.

En wat dacht je van je oubollige badkamer of het toilet?  Ook deze ruimtes krijgen met pvc betonlook dé update anno nu.

Een pvc betonlook vloer past niet alleen bij een industriële inrichting. Want bij een landelijke stijl met veel houten meubels, geeft een betonlook vloer je huis een hippe uitstraling.

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com