You are here: Home » Eten & koken » Aviko Buurttafel on Tour; vamos a Mallorca!

Aviko Buurttafel on Tour; vamos a Mallorca!

geschreven door Constance

Het Spaanse Mallorca is een walhalla voor elke foodliefhebber: het schitterende eiland is het culinaire, kloppende hart van de
Méditerranée. Hier smelten niet alleen de Spaanse, Franse en Italiaanse keuken samen, maar ontdek je ook veel Arabische invloeden vanuit het verleden.

Dit jaar liet Aviko’s chef Wim Ballieu zich voor de Buurttafel On Tour inspireren door de prachtige lokale ingrediënten en de mooiste kooklocaties. Het meest werden hij en het Buurttafelteam echter geraakt door de geweldige gastvrijheid van de
eilandbewoners en ‘la pasíon’ van de lokale producenten voor hun product. Deze liefde voor het pure product en de gezelligheid aan tafel vind je terug in Aviko’s nieuwste kookboek “Het Culinaire Hart van de Méditerranée, de Buurttafel on Tour Mallorca” dat vanaf nu gratis is aan te vragen op www.jouwkookweek.nl.

In ‘Het Culinaire Hart van de Méditerranée’ herbeleef je de avonturen van Wim Ballieu op Mallorca. Uniek was dat hij heeft
gekookt met bekende chefs van het eiland, en dat op de meest bijzondere Mallorcaanse plekken. Zo vormden bijvoorbeeld de vuurtoren van Port de Sóller en de kathedraal Sue van Palma het toneel van de kookavonden. Voor de beste ingrediënten ging Wim langs bij lokale producenten die hun liefde en passie voor hun product met hem deelden. ’s Avonds schoven diverse gasten, bekenden en onbekenden, aan voor een avond vol gezelligheid.


Alle recepten in het kookboek zijn ingedeeld op kookdag. Heb je weinig tijd, kies dan voor een van de ‘Vlot & Vers dag’ recepten. Wil je juist uitpakken, geniet dan van een ‘Uitgebreid Koken dag’ recept zoals Tortilla met zoete aardappel, mahon en padrón pepers. Alle recepten in het kookboek zijn op 6 verschillende kookdagen ingedeeld; dat vergemakkelijkt het zoeken. En op Aviko.nl staan nog veel meer recepten, allemaal ingedeeld op dag van de kookweek.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com