You are here: Home » Eten & koken » Wokken met BK pannen

Wokken met BK pannen

geschreven door Constance

Ben je, net als ik, dol op de Aziatische keuken? Of het nu om de traditionele nasi of bami gaat of om streetfood. Kip, beef of vegetarisch? Je kan alle kanten op. Bovendien zijn Aziatische gerechten snel te bereiden én gezond. Bij het wokken of roerbakken heb je namelijk weinig vetstof nodig en je bakt ingrediënten kort op hoge temperatuur waardoor vitamines en voedingsstoffen optimaal behouden blijven. De Aziatische keuken is ideaal om een drukke doordeweekse dag wat extra pit te geven of om in het weekend een grote pan eten te maken, zodat familie en vrienden spontaan kunnen aanschuiven.


BK zet de Aziatische keuken gedurende de hele maand oktober in het zonnetje. En om alle thuiskoks een handje te helpen, heeft BK kwalitatieve wok- of hapjespannen, zodat jouw favoriete éénpansgerecht in een handomdraai op tafel staat.

Er zijn veel verschillende manieren en technieken om jouw favoriete Aziatische gerecht te bereiden. Welke gerecht je ook kiest, een goede wokpan is essentieel. Van roerbakken tot stomen en frituren, alles is mogelijk in een wokpan. BK heeft daarom het wokken opnieuw uitgevonden met de Wokarang. Dankzij het unieke design voorkom je dat ingrediënten uit de wok vallen. Door de gepatenteerde omkeermethode is het omscheppen van groenten, vlees, vis of zelfs je eitje kinderspel. Met de spatel kun je de groenten simpel omscheppen en blijft de temperatuur behouden, dit in tegenstelling tot andere wokpannen waarbij je de wok van de warmtebron moet halen om de ingrediënten om te scheppen.

Benieuwd hoe je de Wokarang allemaal kan gebruiken?
• Let’s take a wok: bak de ingrediënten kort op hoge temperatuur, terwijl je ze voortdurend omroert in je wokpan.
• Stomen: ook het stomen van ingrediënten kan ideaal in een wokpan. Verhit wat water in je wokpan en plaats je ingrediënten in een stoommandje in de pan. Laat ze garen door de stoom van het kokende water.
• Alles smaakt beter uit de frituur: verhit een flinke hoeveelheid olie in je wokpan en dompel de ingrediënten vervolgens enkele minuten onder in de hete olie.

De BK Wokarang is gemaakt van aluminium en is, net als alle pannen in het BK assortiment, volledigPFAS-vrij. De Wokarang is geschikt voor alle warmtebronnen en kan zelfs in de oven.

Ben je dol op gerechten met een saus, zoals een pittige curry? Dan is een hapjespan een slimme keuze. Deze pan lijkt op een koekenpan, maar heeft een hogere rand en een deksel. Ideaal als je je ingrediënten eerst wil dichtschroeien en ze daarna op een lagere temperatuur verder wilt laten garen. Voeg je graag extra veel groenten toe om je gerecht nóg gezonder te maken? Dan weet je zeker dat het in je hapjespan allemaal past.De BK Easy Induction Ceramic hapjespan is geschikt voor alle warmtebronnen en oogt stoerder dan stoer. De pan is van zwart aluminium, heeft een Thermolon keramische grijze coating en een stevige roestvrij edelstalen greep. De milieuvriendelijk geproduceerde coating is vrij van PTFE en PFAS en kan tegen een stootje. De pan is geschikt voor het bakken op hoge temperaturen (tot 400’C).

Heb je trek gekregen en wil je alvast wat inspiratie opdoen? Op de BK website staan diverse lekkere én gemakkelijke recepten. 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com