You are here: Home » Interieur » Tips Kerstversiering 2009

Tips Kerstversiering 2009

geschreven door Constance
kertsbal met bloem
Kerstversiering is natuurlijk iets meer dan ballen en engelen in een kerstboom. Er zijn vele mogelijkheden om kerstsfeer in je huis te creeren. Daarom hieronder een aantal tips om de juiste sfeer te krijgen in huis daarbij zijn een aantal  zaken belangrijk om te onthouden:
 
 
*  Kies voor een accentkleur die je op verschillende plaatsen terug laat komen. Op deze manier krijg je een mooie eenheid in huis.
 
*  Zet kleine frutsels met mate neer, of groepeer ze samen op een mooie schaal zodat het een geheel wordt, Een groot object is vaak rustiger en stijlvoller. Beter een grote pot of schaal met  verschillende maten kerstballen in een kleur dan drie verschillende potjes met een kerstballetje.
 
*  Wil je een kleurrijke kerst, sla dan niet door met te veel kleur. Beperk je liever tot 2 of 3 verschillende kleuren.
 
*  Herhaling van dezelfde vormen, patronen en kleuren zorgt voor regelmaat en rust.
 
En dan nog wat styling tips voor de kerst:
 
*  Maak gebruik van grote schalen om kaarsen op te zetten of om verschillende maten kerstballen op te leggen. Op deze  manier heb je heel snel kerst in je huis.
 
*  Staat je eettafel tegen de muur ?  Zet maar eens een spiegel op je tafel en tegen de muur. Dat geeft een zeer ruimtelijk effect! En je mooi gedekte tafel voor het kerstdiner lijkt op deze manier twee keer zo lang. Geeft een heel mooi effect met kaarslicht!
 
*  Zet achter je bank, als hij bijna tegen de muur staat een paneel neer met een leuk ( kerst ) dessin behang. Leg naast het paneel aan beide  kanten een klein lampje zo lijkt de muur achter de bank optisch verder weg en het dessin op het behang verdubbeld dit nogmaals omdat dessins diepte geven. Dit effect kun je ook bij de eettafel toepassen
 
*  Leg in een schaal wat met watergevulde kerstballen waarom en hoe doeik dit zal je denken…,  haal het kroontje eraf, vul de bal met water en steek er een mooi orchideentakje of witte bloem in. (Dit is een tip die mijn blogo-collega Wilma vorig jaar al heeft gegeven maar het is zo’n leuk idee dat ik het nogmaals heb opgeschreven!)
Danielle Monteny tipgeefster Gelderland
 
 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com