You are here: Home » Muren & wanden » Sierlijsten geven een ruimte cachet!

Sierlijsten geven een ruimte cachet!

geschreven door Constance

sierlijsten

Zelfs een gewoon huis kan het cachet krijgen van een antiek herenhuis. Een eerste vereiste is uiteraard de aankleding van de wanden, en gordijnen met rijke stoffen. Is aan deze vereiste voldaan dan blijft het vaak toch wat kil en kaal en heeft het niet de uitstraling zoals dat in de vroegere herenhuizen aanwezig was. Dit komt omdat men vroeger in rijkere huishoudens allerlei sierlijsten op de plafonds en de wanden aanbracht, en dan uiteraard niet te vergeten de kooflijsten waarachter de gordijnen verdekt opgehangen werden.

Tot voor kort was het plaatsen van lijsten een specialistische klus, omdat de lijsten vaak volledig uit gips bestonden wat een broos, zwaar en moeilijk te verwerken product is. Tegenwoordig bestaan er echter diverse lijsten die niet uit gips maar uit kunststof zijn opgebouwd.

Dit maakt de lijsten gemakkelijk te verwerken en daardoor voor de handige doe-het-zelf-er hanteerbaar. Door deze nieuwe materialen behoort een chique kamer met mooie lijsten aan plafond of wand voor iedereen tot de mogelijkheden.

Ingrid Zwarteveen, interieurtipgever Oost Nederland

Gerelateerde artikelen

2 reacties

kooflijsten 25 maart 2010 - 14:02

Heel leuk stukje

Reageer
kooflijsten 25 maart 2010 - 14:02

Heel leuk stukje

Reageer
kooflijsten 25 maart 2010 - 14:02

Heel leuk stukje

Reageer

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com