You are here: Home » Designers » Lamp Atomium is het geworden!

Lamp Atomium is het geworden!

geschreven door Constance

Atomium

Eenmaal op zoek naar iets nieuws voor in huis of tuin, kom ik er elke keer weer achter hoe belangrijk het is om de tijd te nemen. Als ik mijn zoektocht bijna besluit te staken, stuit ik vaak op toch weer iets anders dat me meer bekoort. En het is moeilijk te omschrijven, maar een bepaald gevoel van blijheid bij het vinden van een product is voor mij het teken dat ik het juiste gevonden heb. Ik kan dan met een gerust hart tot aanschaf overgaan.

Zo heb ik me laatst verdiept in verlichting, waarbij de focus lag op wand- en hanglampen. Voor het vinden van een passende verlichting doe ik mijn inspiratie op verschillende manieren op. Mijn omgeving is daarbij een belangrijke bron. Elk kantoor, elke winkel of ieder woonhuis waar ik kom, richten mij ogen zich op de verlichting die daar gebruikt is. Daarnaast zijn verlichtingszaken, de woonbladen en internet natuurlijk onuitputtelijke bronnen. Ik heb me vergaapt aan de ontwerpen van Tobias Grau en Ingo Maurer. Zo mooi, maar ook prijzig!

bloemig-licht

En…..op de Woonbeurs, welke inmiddels zijn deuren weer gesloten heeft, is mijn liefde voor de IKEA PS Maskros verder versterkt. Wat is deze papieren lamp, die doet denken aan een uitgebloeide paardenbloem, een geweldig ontwerp. Hij geeft een speels en sfeervol licht. Een ‘lichtend’ voorbeeld van het feit dat mooi en groot niet altijd heel duur hoeft te zijn. Voor € 79,95 kan je deze lamp bij IKEA kopen. Je moet hem nog wel zelf in elkaar zetten.

Op de Woonbeurs viel mijn oog ook op een originele lamp welke aan het plafond van het Eigen Huis & Interieur huis hing. Een witgeschilderde tak met een groot aantal witte lampenkappen. 

Bij de stand van AV Wand, had de eigenaresse restjes behang gebruikt om zelf een lamp voor haar stand te ontwerpen. De lamp wilde ze echter niet verkopen, maar trok dusdanig veel aandacht van de bezoekers dat dat een overweging waard is. 

Uiteindelijk heb ik zelf gekozen voor de lamp ‘Atomium’ van Kundalini. Een bijzondere lamp, waar het design gevoel van afspat!

Cecile van de Ven,  InterieurTipgeefster Utrecht Zuid en omgeving

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com