You are here: Home » Vloeren » Wel of geen vloerbedekking bij allergie?

Wel of geen vloerbedekking bij allergie?

geschreven door Constance

vloerkleed flor

Er heerst vloerverwarring alom! Deze week zijn wij met alle Interieur Tipgevers een dagje bij FLOR by heuga geweest. We hebben daar een zeer nuttige en leuke academy gevolgd.

 Tijdens de academy kwam ook een veelbesproken probleem ter sprake: astmapatiënten en vloerbedekking. Al jaren roepen de huisartsen dat een gladde vloer (denk bijvoorbeeld aan plavuizen, laminaat, vinyl e.d.) het beste is voor mensen met astma.

Echter, stofwolken die veelal opwaaien zodra er bijvoorbeeld een deur open gaat, zijn juist veel schadelijker voor astmapatiënten. Bij tapijt gaan de stofwolken niet aan de wandel. Wanneer vloerbedekking goed en regelmatig wordt  gereinigd met de stofzuiger zal de patiënt minder last hebben van het stof wat er altijd in een woning aanwezig is.

Verschillende wetenschappelijke onderzoeken bevestigen dit ook. Helaas is het tot de huisartsen, en daardoor bij de consument, nog niet doorgedrongen dat wellicht  tapijt op de vloer een goede, zoniet betere oplossing is.Conclusie:  U bent dus niet gebonden aan “gladde” vloeren.

vloerkleed 2

En nu we het toch over stof hebben, het stoffige imago van de tapijt tegel, tegenwoordig met een mooie term modulaire vloerbedekking genaamd, is niet meer van deze tijd!

Kijkt u eens op de website van FLOR by heuga en zie wat hier de mogelijkheden zijn. Heuga levert tapijttegels in de meest uiteenlopende kleuren en designs. U kunt verschillende patronen laten leggen en eventueel combineren met vinyltegels.

Helemaal leuk, zelfs hip en voordelig! Stel zelf een karpet samen van de modulaire vloerbedekking (verschillende afmetingen mogelijk).

Marcella Vermeer, InterieurTipgever Drenthe

Gerelateerde artikelen

5 reacties

J. van Eys 18 december 2009 - 15:25

Ik vind dit berichtje wel heel kort door de bocht. Ik ben zelf geen arts, maar zo’n losse redenering van een producent lijkt me geen reden om stoffen vloerbedekking toe te passen.
Ik heb zelf huisstofmijtallergie en ik profiteer enorm van gladde vloeren (geen medicatie meer). Dit omdat de beestjes leven van onze huidschilfers die diep in de vloerbedekking gaan zitten. Een gladde vloer kun je afnemen met water en reinigingsmiddel. Ik denk dat iedereen kan inzien dat dit een stuk hygiënischer is.
Bovendien maken maar weinig mensen hun vloerbedekking voldoende periodiek schoon met een speciale machine.

Reageer
de interieurtipgever 21 december 2009 - 13:02

Geachte heer van Eys,

Ik begrijp uw reactie, die was in eerste instantie ook mijn eerste ingeving. U suggereert dat het om een losse redenering gaat van de producent. Dit is niet het geval. De producent staaft zijn redenering op wetenschappelijk studie/bewijs. Daarom kan ik u verwijzen naar het onderzoek van het Duitse instituut van allergie en astma (DAAB). De inhoudt daarvan spreekt voor zich. Gelukkig is er voor iedereen een vloer die het beste bij de persoon en zijn/haar allergie past. Dat kan dus ook tapijt zijn.

Mart Renes, De InterieurTipgever

Reageer
J. van Eys 18 december 2009 - 15:25

Ik vind dit berichtje wel heel kort door de bocht. Ik ben zelf geen arts, maar zo’n losse redenering van een producent lijkt me geen reden om stoffen vloerbedekking toe te passen.
Ik heb zelf huisstofmijtallergie en ik profiteer enorm van gladde vloeren (geen medicatie meer). Dit omdat de beestjes leven van onze huidschilfers die diep in de vloerbedekking gaan zitten. Een gladde vloer kun je afnemen met water en reinigingsmiddel. Ik denk dat iedereen kan inzien dat dit een stuk hygiënischer is.
Bovendien maken maar weinig mensen hun vloerbedekking voldoende periodiek schoon met een speciale machine.

Reageer
de interieurtipgever 21 december 2009 - 13:02

Geachte heer van Eys,

Ik begrijp uw reactie, die was in eerste instantie ook mijn eerste ingeving. U suggereert dat het om een losse redenering gaat van de producent. Dit is niet het geval. De producent staaft zijn redenering op wetenschappelijk studie/bewijs. Daarom kan ik u verwijzen naar het onderzoek van het Duitse instituut van allergie en astma (DAAB). De inhoudt daarvan spreekt voor zich. Gelukkig is er voor iedereen een vloer die het beste bij de persoon en zijn/haar allergie past. Dat kan dus ook tapijt zijn.

Mart Renes, De InterieurTipgever

Reageer
J. van Eys 18 december 2009 - 15:25

Ik vind dit berichtje wel heel kort door de bocht. Ik ben zelf geen arts, maar zo’n losse redenering van een producent lijkt me geen reden om stoffen vloerbedekking toe te passen.
Ik heb zelf huisstofmijtallergie en ik profiteer enorm van gladde vloeren (geen medicatie meer). Dit omdat de beestjes leven van onze huidschilfers die diep in de vloerbedekking gaan zitten. Een gladde vloer kun je afnemen met water en reinigingsmiddel. Ik denk dat iedereen kan inzien dat dit een stuk hygiënischer is.
Bovendien maken maar weinig mensen hun vloerbedekking voldoende periodiek schoon met een speciale machine.

Reageer
de interieurtipgever 21 december 2009 - 13:02

Geachte heer van Eys,

Ik begrijp uw reactie, die was in eerste instantie ook mijn eerste ingeving. U suggereert dat het om een losse redenering gaat van de producent. Dit is niet het geval. De producent staaft zijn redenering op wetenschappelijk studie/bewijs. Daarom kan ik u verwijzen naar het onderzoek van het Duitse instituut van allergie en astma (DAAB). De inhoudt daarvan spreekt voor zich. Gelukkig is er voor iedereen een vloer die het beste bij de persoon en zijn/haar allergie past. Dat kan dus ook tapijt zijn.

Mart Renes, De InterieurTipgever

Reageer

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com