You are here: Home » Columns » Opruimtips na de vakantie

Opruimtips na de vakantie

geschreven door Constance
opruimen
Ik weet niet of je het herkent? Vakantie is heerlijk! Maar om je huis netjes achter te laten en weer in dezelfde staat te krijgen nadat alle vakantiespullen weer naar binnen zijn gedragen kan best een fikse klus zijn. Ik ben langzaam de laatste dingen weer aan het opruimen van de vakantie en vraag me af hoe het komt dat ik door de jaren heen toch best een hoop rommel om me heen verzameld heb! Ik ga maar weer eens een rondje opruimen denk ik…
 
Mocht je nou niet weten waar je moet beginnen? Hieronder volgen 4 gouden opruim-tips waar ik zelf best veel aan heb gehad!
 
1. maak een beslissing per item
Zodra je iets in je handen hebt maak je een beslissing wat ermee moet gebeuren. Doe dit niet per stapel, hoop of per la, maar stuk voor stuk. Zo voorkom je dat je aanhikt tegen een grote berg spullen. één voor één door de rommel heen.
 
2.  Houden of wegdoen?
Bij elk object in je handen de drie volgende mogelijkheden doorlopen:
a. wil ik dit houden?
b. zo nee – kan ik dit weggeven of verkopen?
c. niet houden, weggeven of verkopen: gooi het weg!
 
3. Heb ik het nodig?
Simplicity is dé trend. Doordat we zoveel hebben, moeten we kritischer worden.  Als je besluit iets te houden, vraag je af of je het echt nodig hebt. Heb je het de afgelopen 6 maanden gebruikt? Ga je het de komende 6 maanden gebruiken? Wat kost het om het eventueel te vervangen.
Als blijkt dat je het eigenlijk nooit gebruikt, verkoop het dan of gooi het weg. Hoe minder spullen je hebt, des te makkelijker is het om je huis opgeruimd te houden.
 
4. Waar hoort het thuis?
Ieder ding in je huis heeft een vaste plek. Zoals een mixer in de keuken hoort, de afstandsbediening in de buurt van de tv en ga zo maar door. Zoek goede plekken voor spullen en leg ze daar voortaan ook neer.
Op deze manier raak je niets meer kwijt.
 
Opruimen met deze regels is heel makkelijk!
Werk stuk voor stuk, overweeg of het nodig is dat je dit in huis hebt. Je huis zal er binnen de kortste keren georganiseerder uitzien en daardoor voel je je ook rustiger en lekkerder in je vel.
 
Er is zelfs een hele startpagina over opruimen! En als alles een goed opgeruimd plekje heeft gevonden, merk je dat het in je hoofd opeens ook opgeruimd is….
 
Marjon Schaeffer InterieurTipgever Zwolle

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com