You are here: Home » Columns » Histograms fauteuil !

Histograms fauteuil !

geschreven door Constance

Histograms fauteuil

Iedere keer als ik weer een bijzonder design meubel ontdek ben ik  verwonderd over het creatieve brein van de ontwerper. Hoe komen ze op het idee? Wat heeft hun geinspireerd? Hoe hebben zij dit vertaald naar een comfortabel desin meubel?  Let ook eens op het prachtige patroon aan licht- en schaduwplekken die deze fauteuil achterlaat op de vloer. In combinatie met de histograms tafel heb je werkelijk een sprookjesachtig en speels levendig designmeubel in huis.

De serie Histogrammen die Gispen ( NgispeN is het nieuwe label waarmee Gispen een nieuwe collectie begon speciaal gericht op design voor thuis) op de 21ste Internationale Biënnale in Kortrijk toonde, waren eerder in Milaan voor het eerst te zien, in de tentoonstelling Teach Me the Freedom of Swallows – een overzichtstentoonstelling van het werk van Fabio Novembre. De Histogram fauteuil en tafel zijn van een sprookjesachtige schoonheid.

Fabio Novembre over Histograms: “In de statistiek is een histogram een grafische weergave van een frequentieverdeling. Ik heb geprobeerd dat om te zetten in een abstract kunstwerk van comfort, door diagrammen vorm te geven onder menselijke frequenties. In de ontwerpgeschiedenis is eerder in 1971 onderzoek gedaan door Superstudio, onder de naam “Istogrammi di architettura”, en de connectie met de geest van die tijd was heel inspirerend voor mij. Het woord histogram is afgeleid van het Griekse: histos, “iets rechtstandigs” (zoals de masten van een schip, de balk van een weefgetouw, of de verticale balken van een histogram), en gramma, “tekening, verslag, geschrift”. Ik heb histogrammen gebruikt als een hulpmiddel bij het ontwerpen van een alternatief thuislandschap”.
 
Materiaal: 9 mm berken multiplex gelakt, de kap is van plexiglas
 
Prijs is op aanvraag!  Klik hier om informatie aan te vragen op de site van BijzonderMooi Dutch Design

Fabio NovembreFabio Novembre
De Italiaanse ontwerper Fabio Novembre heeft met zijn sensuele, gewaagde en soms ook speelse ontwerpen in korte tijd een sterstatus bereikt. Met zijn magische ontwerpen wil hij mensen verleiden, net als met de poëtische en soms barokke interieurs die hij ontwierp, waaronder showrooms van Bisazza, het interieur van Hotel Vittoria in Florence, de Divina discotheek en het Shu Café in Milaan. Alles wat Novembre aanraakt wordt design, met een even hoog esthetisch als speels en vindingrijk gehalte. Zijn ontwerpen zijn even sprankelend als zijn persoonlijkheid. Fabio Novembre (Napels, 1966) voltooide de opleiding architectuur, verhuisde vervolgens naar New York voor een opleiding aan de filmacademie, verdiende zijn geld door in een galerie te werken totdat de Italiaanse modeontwerpster Anna Molinari hem belde en vroeg of hij een winkel voor haar wilde ontwerpen in Hongkong. Sindsdien is Novembre ontwerper en wordt hij wel gezien als de belangrijkste Italiaanse ontwerper sinds Phillip Starck. “Teach Me the Freedom of Swallows”, een overzichtstentoonstelling van zijn werk was in 2008 te bezoeken in Milaan. Fabio Novembre over Fabio Novembre: Sinds 1966 reageer ik op iedereen die me Fabio Novembre noemt. Sinds 1992 reageer ik op iedereen die me ook “architect” noemt. Ik snijd ruimtes uit het vacuüm door luchtbellen te blazen, en ik maak cadeaus van scherpe pinnen om ervoor te zorgen dat ik me niets ga verbeelden. Mijn longen zijn doordrongen van de geur van plaatsen die ik heb ingeademd, en wanneer ik hyperventileer doe ik dat alleen om een tijdje mijn adem te doen stokken. Ik laat mezelf als stuifmeel meevoeren met de wind, ervan overtuigd dat ik alles om me heen kan verleiden. Ik wil ademen tot ik stik. Ik wil liefhebben tot ik sterf.

Gerelateerde artikelen

2 reacties

Berend 1 januari 2010 - 20:10

Wat een ontzettend gaaf ontwerp. Ik ben deze fauteuil al eerder tegengekomen op de site van http://lilianshouse.nl waar nog veel meer NgispeN en ander Dutch Design te vinden is !
gr Berend

Reageer
Berend 1 januari 2010 - 20:10

Wat een ontzettend gaaf ontwerp. Ik ben deze fauteuil al eerder tegengekomen op de site van http://lilianshouse.nl waar nog veel meer NgispeN en ander Dutch Design te vinden is !
gr Berend

Reageer
Berend 1 januari 2010 - 20:10

Wat een ontzettend gaaf ontwerp. Ik ben deze fauteuil al eerder tegengekomen op de site van http://lilianshouse.nl waar nog veel meer NgispeN en ander Dutch Design te vinden is !
gr Berend

Reageer

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com