You are here: Home » Interieur » Voeten vegen aan de Propermat

Voeten vegen aan de Propermat

geschreven door Constance

Een paar weken geleden was ik op de 100% Design beurs in de Van Nelle Ontwerpfabriek in Rotterdam. Heel inspirerend was het om de nieuwste interieursnufjes tegen te komen. Maar vooral interessant vond ik de ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid.

De afvalbergen worden steeds groter en de fossiele brandstoffen raken uitgeput. Het hergebruik van oude producten (afval) spreekt mij daarom erg aan. Het ‘afval is voedsel’ idee is een uitdaging voor de huidige ontwerpers.

Een van de meest opvallende en sympathiekste producten vond ik de propermat…..alleen een Belgisch bedrijf kan zo’n naam verzinnen….. Deze mat is gemaakt van oude vliegtuigbanden. Het heeft een heel stoer uiterlijk en is onverslijtbaar. De vloer is zowel binnen als buiten te gebruiken en past helemaal in het op dit moment zo populaire Piet Boonachtige manier van inrichten.

Een tegel is 30 bij 30 cm en bestaat uit tegen elkaar geplakte laagje gerecycled rubber op een jute of polypropyleen backing. De mat werd in eerste instantie glad afgewerkt. Nu wordt geëxperimenteerd om het materiaal op te ruwen, waardoor  een ruwharig effect ontstaat.

Maureen Rijkers, interieurTipgever Amsterdam

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com