You are here: Home » Columns » Ontwerper en huwelijkstherapeut

Ontwerper en huwelijkstherapeut

geschreven door Constance

Als binnenhuisadviseur kom je natuurlijk in heel veel verschillende huizen. Huizen waar ik ter plekke jaloers van wordt, maar ook huizen waarvan ik denk : ” Mmmm, wat woon ik toch in een mooi huisje “.
 
 
Zo kwam ik laatst bij mensen over de vloer ( een erg mooie vloer trouwens). Het huis had een erg vreemde indeling, maar voor mij was dat natuurlijk een mooie uitdaging. Eerst noteerde ik de wensen van de bewoners en door veel vragen te stellen. Er kwamen al snel een aantal creatieve indeelplannen in mijn brein op. De man des huizes schonk mij enthousiast nog een kop thee in en ik schetste uit de losse pols het ene indeelplan na het andere. Tijdens het einde van het uur werd meneer steeds stiller en mevrouw steeds enthousiaster.

Meneer begon een beetje tegengas te geven en begon vragen te stellen zoals : ” Als we het nu gewoon zo laten staan, wat geef je dan nog voor een tip ?” Mevrouw keek boos naar haar man.

Maar ik begreep zijn probleem wel; zijn vrouw was enthousiast over het meest bewerkelijke indeelplan. En tja, dat zag meneer niet zo zitten. Ik werkte toch het bewerkelijke plannetje voor ze uit en pakte mijn tas in om terug te gaan naar mijn eigen fijne huisje. Bij het afscheid nemen zag ik een vrouw die klaar stond om naar de woonboulevard te gaan en een man die mij bedankte met een knipoog en de volgende woorden: ” Bedankt he,  voor die aankomende 10 weekenden waarop ik nu moet klussen………dankzij jou !!!”
 
Dag meneer en mevrouw. Veel succes. Ik denk dat het heel mooi gaat worden en oh ja, vergeet niet de mdf plaat aan de achterkant te verven of te behangen, want anders trekt hij krom”. Hij lacht nu niet meer en zij kan mij wel zoenen…..

Later heeft hij nog contact met mij opgenomen om te vertellen dat ondanks het vele werk waar hij geen zin in had, toch zijn schouders eronder heeft gezet en heel erg blij is met het resultaat. Mijn advies heeft hem net het duwtje gegeven wat hij nodig had….wat een leuk vak heb ik toch…

 

Danielle Montney Tipgeefster Arnhem en omgeving.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com