You are here: Home » Interieur » Opruimen!

Opruimen!

geschreven door Constance

Wie stoort zich niet aan alle rommel in huis? Vooral bij gezinnen met kinderen, is kan de rommel enorm en is de (rot)zooi bijna niet te temmen. Het begint vaak al in de hal. Je struikelt over de schoenen, schooltassen, gymtassen en ander meegenomen schatten.

Als de zooi niet op de grond ligt, zie je het vaak weer op de trap liggen (jaja, we nemen het zóóóóó mee naar boven!!). Toch blijft alles langer liggen dan bedoeld. Heel menselijk.
Maar de oplossing is vaak kinderlijk eenvoudig. Als de kapstok een gesloten kast zou worden van de grond tot aan het plafond. Dat zou een heleboel rommel schelen. Maak in de kast een indeling op maat.

Een plaats voor de (kinder)jassen, een apart rek voor de schoenen, laarzen, sjaals, handschoenen, paraplus, en een paar haken voor alle tassen. Zo ligt en hangt alles achter de kastdeuren. Dat zou al een hoop schelen.

Dan moet er nog een oplossing komen voor de zspullen op de trap. Is er een plek boven de leuning voor wat bakken, manden of een paar plankjes? Zet de namen van de gezinsleden erop en iedereen voelt zich direct aangesproken om het mee naar boven te nemen als er wat in zijn of haar bak ligt. Duidelijkheid werkt altijd.

Organiseer dus je spullendoor het uit het zicht op te bergen (in de kast), of veilig in een bak naast de trap. Het opruimen is niet meer ‘werk’ dan het was om het op de grond of op de trap te gooien, en de entree ziet er stukken beter uit.
 Je kan voortaan zonder schaamte de deur opendoen voor iedereen!

Interieur Tipgever Utrecht, Karin Burger

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com