You are here: Home » Architectuur » ‘Tandheelkundige’ architectuur

‘Tandheelkundige’ architectuur

geschreven door testman

Na de presentatie van diverse projecten en een periode van stilte willen we wederom een mooi project aan jou presenteren. Het gaat deze keer om een orthodontiepraktijk in Geldrop. Bij dit project is het interieur van het gebouw volledig gestript en verbouwd tot een praktijk.

De wens van de opdrachtgever was om vier behandelstoelen te hebben met een vijfde stoel als consultstoel. Deze vijfde stoel moest ook als behandelstoel kunnen worden gebruikt.

Het daklicht en de patio waren de kenmerkende items van het gebouw. De hoofdroute ligt in een lijn met het daklicht. Aan deze route zijn alle functies geplaatst. Dit zorgt voor veel daglicht in de werkruimtes. Deze ‘route functionale’  is verdeeld in een voor- en achtergebied. De scheiding tussen deze twee gebieden is geaccentureerd door middel van een moderne pegola waaraan de patio en de consultkamer gelegen zijn. Deze scheiding zorgt voor een overzichtelijke geheel. Het behandelgebied is achterin de praktijk gesitueerd, de ontvanst- en wachtruimte voor in de praktijk.

Ook in dit project hebben we gezocht naar een combinatie van strakke en warme materialen. Zo is er gebruik gemaakt van een kunstof vloer, eikenhout, notenhout en beton. Door het gebruik van natuurlijke en moderne materialen hebben we ook in dit project onze filosofie naar voren laten komen.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com