You are here: Home » Columns » Ontwerpersgeheimen (deel 1)

Ontwerpersgeheimen (deel 1)

geschreven door Constance

Twee weken geleden ben ik de mondelinge opleiding ‘Binnenhuisarchitectuur’ aan het Instituut voor Binnenhuisarchitectuur’ gestart.

Na de eerste les ging ik enthousiast met twee dikke mappen met theorie en een ontwerpopdracht naar huis. En wat gaat een week dan snel voorbij. Ik moet me weer even realiseren dat studeren tijd en discipline vergt. En, in tegenstelling tot zo’n vijftien jaar geleden, toen ik nog een ‘echte’ studente met studiefinanciering was, ben ik nu moeder, partner, werkzaam en dus zeer beperkt van tijd voorzien.

Feit is dat ik deze studie met veel motivatie doe en het heerlijk vind naast theoretisch, met name praktisch bezig te zijn. Kortom, mijn huiswerk had ik op tijd gedaan en met mijn gemaakte opdracht verscheen ik in les twee. Mijn elf medestudenten hadden zich over dezelfde opdracht gebogen.

Het inrichten van een polderhuisje met een ‘programma van eisen’. Ieder had een andere invulling aan de inrichting en de presentatie van de opdracht gegeven. Zo leren we van elkaar en kunnen we elkaars ideeën ook weer in eigen werk toepassen.

Later deel twee met mijn ervaringen.

Cécile van de Ven

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com