You are here: Home » Jabra » Verhuur je te koop staande woning.

Verhuur je te koop staande woning.

geschreven door Constance

Zaterdag las ik in het dagblad van het Noorden dat door de stagnerende verkoop van woonhuizen het aanbod van huurwoningen in de vrije sector met 25 à 30 % is toegenomen.
In principe verbieden banken de verhuur van koopwoningen, maar door de kredietcrisis gaan ze hier nu toch soepeler mee om.
De verhuur van de koopwoning is vaak het laatste redmiddel voor de particulier die zijn huis soms al langer dan een jaar te koop heeft staan. Door dubbele woonlasten kunnen veel mensen hun verplichtingen aan de bank niet meer nakomen.

Om te mogen verhuren moet er eerst toestemming aan de bank gevraagd worden, omdat in hypotheekaktes verhuur meestal niet is toegestaan. Je merkt wel dat banken er momenteel gemakkelijker mee omgaan, maar ze zijn ook erg kritisch i.v.m. de waardedaling van de woning als die verhuurd is.

Een ander probleem bij het verhuren zijn de huurrechten die tijdens de huurperiode opgebouwd worden. Een oplossing is dan een huurcontract onder de “expatregeling”. Dit is een huurcontract voor buitenlandse werknemers, voor een beperkte periode, die niet automatisch verlengd wordt.
Ook belastingtechnisch zijn er haken en ogen aan de verhuur van de koopwoning. Dus laat je hierover goed voorlichten!

Karin Koijck, InterieurTipgever Drenthe

Gerelateerde artikelen

8 reacties

manuel 17 januari 2009 - 19:52

ik zoek een studio of eenkamer woning

Reageer
manuel 17 januari 2009 - 19:52

ik zoek een studio of eenkamer woning

Reageer
manuel 17 januari 2009 - 19:54

dringend per 27januarie

Reageer
manuel 17 januari 2009 - 19:54

dringend per 27januarie

Reageer
manuel 17 januari 2009 - 19:57

0629535188 oja ik en mijn vriendin zijn op zoek naar een studio kamer of een kamer woning tot en met 400,eur

Reageer
manuel 17 januari 2009 - 19:57

0629535188 oja ik en mijn vriendin zijn op zoek naar een studio kamer of een kamer woning tot en met 400,eur

Reageer
Danai 29 maart 2012 - 22:22

Hallo ik ben fatma en ik heb 4 kinderen we wonen in een heel klein huis in ldnereand het is er heel erg koud en mijn kinderen gaan bijna dood ik zit op google te zoeken of ik een huis kan vinden in katendrecht mijn famielli wooont daarhij misschien een van jullie een site waar ik op kan reageren

Reageer
Danai 29 maart 2012 - 22:22

Hallo ik ben fatma en ik heb 4 kinderen we wonen in een heel klein huis in ldnereand het is er heel erg koud en mijn kinderen gaan bijna dood ik zit op google te zoeken of ik een huis kan vinden in katendrecht mijn famielli wooont daarhij misschien een van jullie een site waar ik op kan reageren

Reageer

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com