You are here: Home » Columns » Eén derde van ons leven in bed!

Eén derde van ons leven in bed!

geschreven door Constance

Bent u weleens op pad geweest om een nieuw matras te kopen? Stond u toen ook met de handen in het haar, en dacht u toen ook welk matras moet ik nu kiezen? Er zijn zoveel mogelijkheden in opbouw van matrassen, en dan hebben we het nog niet over de combinatie matras met bedbodem en uw persoonlijke situatie.

Waar moet u op letten als u een matras gaat aanschaffen ? 

Als eerste is het belangrijk om te weten waar het matras op komt te liggen. Een spiraal is stijver dan een goede flexibele instelbare lattenbodem. Een boxspring en een schotelbodem zijn het meest flexibel. Als de bodem weinig flexibel is zul je dus alle nodige flexibiliteit uit het matras moeten kunnen halen. De beste combinatie is een flexibele bodem met een flexibel matras.

Als tweede is het belangrijk om te kiezen voor een aantal (5 of 7) comfortzones, want zeker bij de heupen en schouders is het zeer belangrijk dat deze in het matras kunnen zakken, zodat de ruggegraat recht blijft en niet doorzakt.

Als derde is het belangrijk om een matras in de winkel te testen in de slaaphouding zoals u die gewend bent. Geneer u hierbij niet, want de meeste mensen testen een matras in een rugligging terwijl ze zelf nooit zo slapen. Doe ook uw jas uit! 

Als vierde is het belangrijk om een matras te kiezen die een goede ventilatie en vochtregulatie heeft. Vraag naar de materialen in de kern van het matras en de aanwezige luchtkanalen. 

Als vijfde is het belangrijk te weten wat uw lichaamsgewicht is. In het algemeen is een soft uitvoering voor beneden de 85 kilo, een medium uitvoering voor boven de 85 kilo en een extra of firm uitvoering voor boven de 100 kilo.

Als zesde is het belangrijk om goed na te denken over het kiezen voor een tweepersoons matras of voor twee eenpersoons matrassen. De laatste biedt ieder zijn eigen comfort en is aan ieder zijn wensen en gewicht aan te passen, en toch op gelijke hoogte te slapen. Die hinderlijke kier is op diverse manieren op te lossen met bijv. een matraswig, een ritssluiting die beide matrassen met elkaar verbindt of u maakt het bed op met een dikke tweepersoons molton en hoeslaken.

Als zevende is het goed om te weten dat een matras zo’n 10 tot 15 jaar meegaat en dan vervangen dient te worden.

Ik wens u een goede nachtrust toe !

 

Gerelateerde artikelen

12 reacties

Paul 26 december 2008 - 14:46

Als achtste is de prijs belangrijk !

Via deze site http://www.goedkoperdoorkorting.nl/Bedden.html krijg je binnen enkele dagen te horen hoeveel korting je kunt krijgen op het bed naar jouw keuze !

Je hoeft alleen maar je reeds verkregen offerte door te mailen !

Het scheelde mij ruim 600,-, mooi meegenomen in deze tijd.

Succes !

Reageer
Paul 26 december 2008 - 14:46

Als achtste is de prijs belangrijk !

Via deze site http://www.goedkoperdoorkorting.nl/Bedden.html krijg je binnen enkele dagen te horen hoeveel korting je kunt krijgen op het bed naar jouw keuze !

Je hoeft alleen maar je reeds verkregen offerte door te mailen !

Het scheelde mij ruim 600,-, mooi meegenomen in deze tijd.

Succes !

Reageer
Paul 26 december 2008 - 14:48 Reageer
Paul 26 december 2008 - 14:48 Reageer

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com