You are here: Home » Interieur » Woonkussens

Woonkussens

geschreven door Constance

Woonkussens worden toegepast als extra zitplaats op de grond, in banken en fauteuils voor extra comfort, maar vooral als decoratief en kleurrijk accent. Sierkussens zijn niet meer weg te denken uit het woonbeeld van vandaag de dag. Ze sieren de woonkamer, maar óók het bed in de slaapkamer. Het is een leuk idee om verschillende formaten en materialen onderling te combineren: vierkant en rond, rechthoekig en ovaal, leer en katoen, zijde en vilt. Digitale prints en zeefdruktechnieken zorgen voor een enorm veelzijdig aanbod. Veel kussens zijn opgepimpt met borduursels, pailletjes, sliertjes, kralen of echte Swarovski kristallen.

Hellen van Berkel (1964) is dessinontwerpster. Na haar afstuderen aan de Design Academy Eindhoven is ze lange tijd werkzaam geweest in de modebranche (o.a. Espit, Mexx, Oillily, Hema). Maar ze wilde uniekere, persoonlijkere items maken.
Gelderland heeft Hellen nu gevraagd een serie kussens te ontwikkelen. Sierkussens bepalen het woonbeeld van vandaag de dag en worden toegepast in banken voor extra comfort, maar vooral als decoratief en kleurrijk accent.

De katoenen kussens zijn vervaardigd met behulp van zeefdruktechnieken, handgemaakte Indiase borduursels en digitaal geprinte stoffen. Ze zijn verkrijgbaar in vier afmetingen en twee kleurgroepen (rood en groen) die onderling naar eigen idee gecombineerd kunnen worden. ‘Ik zie een prachtig kussen in de bank als het toefje op de taart. Zoals een stropdas het maatpak en een sjaal de winterjas niet alleen compleet, maar ook persoonlijk maakt’, aldus Hellen.

Bron: Perscentrum wonen

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com