You are here: Home » Architectuur » Drijvende villa’s op koffiebekertjes !

Drijvende villa’s op koffiebekertjes !

geschreven door Constance

De Amsterdamse concept ontwikkelaar Studio Noach is dit weekend tijdens het gala van het prestigieuze ‘Les Respirations’ congres in Enghien Les Bains, net buiten Parijs onderscheiden voor haar project ‘Green Floating’.
Dit concept, waarbij afval polystyreen (koffiebekertjes en hamburgerverpakkingen etc.) wordt gerecycled tot drijvende woningen die worden bekleed met wanden en daken van planten en bloemen, leverde een ´Oxygen award´ op in de categorie ‘urbanisme and architecture’.

De Oxygen Awards zijn bedoeld ter erkenning van steden, bedrijven en individuen, wereldwijd, die zich op enigerlei wijze hebben inzet voor de verbetering en bescherming van de luchtkwaliteit.

De bronzen onderscheiding werd aan Michel Kreuger van Studio Noach en architect Anne Holtrop overhandigd door Wynecta Fisher wethouder ruimtelijke ordening en milieuzaken van de stad New Orleans.

De Amsterdamse architect Anne Holtrop ontving eerder dit jaar op voordracht van het Prins Bernhard Cultuurfonds reeds de Charlotte Köhlerprijs 2008.
 
Bron: Architectenweb

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com