You are here: Home » Slaapkamer » Dekmatras, zin of onzin?

Dekmatras, zin of onzin?

geschreven door Constance

Vannacht lag ik zomaar om half vijf klaarwakker in bed! Dat heb je wel eens… ik lig dan te tobben of te filosoferen over van alles en nog wat. Nu achter de computer voel ik me dus een beetje suf en niet helemaal uitgerust. Aan mijn heerlijke bed ligt het niet! Een (merkloos) boxspring met bijpassend matras met pocketvering en een dekmatras. Alle voorwaarden om uitgerust wakker te worden.

Een trend die al een tijdje aan de gang is om op je bed een dekmatras te leggen. Veelal zijn de goedkopere soorten van, latex, schuimrubber, of polyether. De duurdere met pocketveringen, paardenhaar of zelfs kokosvezels.

De vraag of zo´n dekmatras nou echt comfort verhogend is kan je alleen zelf beantwoorden. Het is mijns inziens zeker een marketing verkooppraatje maar uit eigen ondervinding heeft het ook vele voordelen. Want hij geeft steun op de juiste plaatsen, het bekken en de enkels, hij vult de holtes op, zoals die van de ruggengraat en je knieholtes. En makkelijk te luchten.

Waarom dan toch een dekmatras? Huisstofmijt! Hij leeft o.a. van menselijke huidschilfers in beddengoed. Na verloop van tijd kan je namelijk je dekmatras met huisstofmijt weggooien en vervangen door een nieuwe. Dat is goedkoper dan een compleet nieuw matras. Je matras gaat op deze manier langer mee.

En wat betreft het tobben…de nacht is een slechte raadgever!
Bij Teleac schijnt er een slaapcursus te zijn waardoor je je beter kan ontspannen…Ik zal daar maar eens naar gaan kijken. Slaap lekker!

Gerelateerde artikelen

2 reacties

Bart 26 januari 2011 - 10:29

Het Featherbed mag ook zeker niet ontbreken. Deze natuurlijke dekmatras van veertjes en dons (goed ventilerend) wordt veelal gebruikt in luxe hotels.
Het Featherbed biedt een goede ondersteuning en een verzachting van gevoelige drukpunten.

Reageer
Bart 26 januari 2011 - 10:29

Het Featherbed mag ook zeker niet ontbreken. Deze natuurlijke dekmatras van veertjes en dons (goed ventilerend) wordt veelal gebruikt in luxe hotels.
Het Featherbed biedt een goede ondersteuning en een verzachting van gevoelige drukpunten.

Reageer

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com