You are here: Home » Designers » Woonmode Avontuur 2008-2009

Woonmode Avontuur 2008-2009

geschreven door Constance

De nieuwe landelijke woonstijl zien we tot leven komen in de woonmode trend Avontuur. Dit interieur verrast door ecologisch verantwoord design.

Handgemaakt
Gespot op de interieurbeurs in Milaan: ecologisch verantwoord design. Geen strakke, perfecte vormen, maar unieke meubels en accessoires van natuurlijke materialen waarin de mensenhand zichtbaar is. Versterk dit authentieke effect met indigo- en grijstinten, beton, etnische elementen en verweert hout.

Rechtstreeks uit de natuur
We hebben steeds meer behoefte ons te omringen met bijzondere, unieke meubels en objecten. Geen massaproductie, maar met de hand gemaakte exemplaren die allemaal net even anders zijn. Nederlandse ontwerpers zijn sterk in handmade design. Het verhaal en de zichtbare ‘vingerafdruk’ van de ontwerper maken een object uniek.

Om te koesteren: een kommetje met een deuk, een onregelmatig gehaakt kleed, een ietwat kromme lepel. Of het nu gaat om objecten van hout, metaal of wol, alles heeft een minimale dosis imperfectie meegekregen.

Handvaardigheid
We verlangen naar puur en landelijk wonen. Inspiratiebron is het boerenlandleven van vroeger, maar met een eigentijds gevoel. De materialen zijn stevig en natuurlijk. Met veel hout, beton, wol, canvas en handvervaardigde indigostoffen. Ook structuren spelen een grote rol: reliëf, mat en glans wisselen elkaar af. Kernwoorden? Puur, stoer, landelijk en authentiek.

Een open haard is de ultieme sfeermaker. Voor de nieuwe elektrische open haard met afstandsbediening van Piet Hein Eek is een rookkanaal niet meer nodig. De schommelstoel mag natuurlijk niet ontbreken in de nieuwe landelijke woonstijl, het betonbehang geeft de ruimte een moderne, robuuste uitstraling.

Mooi idee
Deze schouderhoge(!) ladekast van Lotte van Laatum is gemaakt van iepenhout. De iep die voor deze kast is gebruikt, werd in 1999 in Kloosterzande gekapt vanwege de iepenziekte. Het ontwerp van de kast verwijst naar de vorm van de boom, taps toelopend en met dezelfde breedte als een grote boom op borsthoogte.

In samenwerking met Perscentrum Wonen geeft Monique Wiemeyer van VT Wonen haar visie op het interieur voor deze winter: “Het boerenleven is de inspiratiebron voor deze avontuurlijke woonsfeer waarin het handgemaakte, het unieke en de perfectie van de imperfectie beeldbepalend is. Objecten vertellen in dit interieur hun eigen verhaal. In het landelijke interieur zien we een zee van grijstinten in combinatie met de trendkleur indigo. Met jeansstof en vintage elementen maak je dit tijdloze interieur eigentijds. De nonchalante inrichting geeft de creatieve smaak van de bewoners prijs.”

Bron: Perscentrum Wonen

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com