You are here: Home » Interieur » Woonmode Kunstwerk 2008-2009

Woonmode Kunstwerk 2008-2009

geschreven door Constance

Aan tafel!                                                                            De eetkamer is helemaal terug in het interieur. Natuurlijk zitten we nog steeds in de woonkeuken maar voor het echte dinerfestijn trekken we ons graag terug in de eetkamer. Een kamer die zo is ingericht dat je er heerlijk lang kunt natafelen. Goede stoelen zijn daarbij een must; een ovale tafel zorgt voor gelijkwaardigheid en stuurt het gesprek als het ware naar het middelpunt. In de woonmode trend Kunstwerk is in de eetkamer bewust gekozen voor een witte luchter in een verder donkere ruimte. De ‘Paper Chandelier’ is letterlijk het pièce de milieu en trekt de aandacht naar het belangrijkste punt.  

Stijl is niet te koop is een van de motto’s van de woonmode. Stijlvol is niet vanzelfsprekend en heeft ook niet per se met duur of goedkoop te maken. Natuurlijk is het heerlijk om jezelf te omringen met mooie spullen, verzamelen is nou eenmaal onderdeel van de menselijke aard, toch is het vaak het weglaten en het maken van uitgewogen combinaties waardoor een interieur zo speciaal wordt. Het minimalisme is voorbij, maar dat betekent niet dat alles druk en overgedecoreerd hoeft te worden. Wel worden er weer sterke statements gemaakt in contrast, kleur en materialen. In deze woonmodetrend zien we de kracht van de disbalans en de imperfectie. Dat geeft het interieur immers zijn eigenheid en karakter.

In samenwerking met Perscentrum Wonen geeft Steven van Manen, hoofdredacteur van Residence zijn visie over deze woonmode trend: ‘Deze winter signaleren wij op interieurgebied een spannend kleurenspel in tijdloos wit-zwart met de moderne accentkleur geel. Het interieur is een kunstwerk op zich. Een zorgvuldige verzameling van mooie meubelen en kunstzinnige objecten waarbij functionaliteit en sfeer hand in hand gaan. De sfeer in de eetkamer nodigt uit tot eindeloos (na)tafelen met familie en vrienden.

Woonmode tips van Steven van Manen, hoofdredacteur van Residence:

1) Combineer nieuw met oud; klassiek en design gaan perfect samen en geven elkaar kracht en allure.
2) Kies voor bijzondere materialen; donker hout en zwart fluweel zorgen voor een rijke exclusieve uitstraling.
3) Geef bijzondere objecten de ruimte die ze verdienen; een blikvanger moet wel de kans krijgen om zijn werk te doen.
4) Verfijnd en stoer gaan prima samen; juist die combinatie voorkomt dat een interieur tuttig of overklassiek wordt.
5) Wees niet te bang voor donkere kleuren, zeker in een eetkamer geven die een enorme rust en intimiteit.
6) Zeker bij lage plafonds werkt de subtiele lengtestreep perfect; door de verfijnde goudlijn is elke andere vorm van wanddecoratie eigenlijk overbodig.
7) Mix luxe en budget en houd in gedachten dat een vaas waarschijnlijk eerder wordt vervangen dan een tafel.
8) Speel met kleur. De woonmode accentkleur van deze winter is geel, van warm oker tot lichtgevend.
9) Een antiek object geeft extra waarde aan een interieur en geeft een ruimte een verleden.
10) Laat je nooit te veel beïnvloeden door woonbladen, want alleen oprecht plezier in wonen geeft een huis die unieke uitstraling die wij Residence noemen.

Bron: Perscentrum Wonen

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com