You are here: Home » Interieur » Optisch bedrog met gordijnen !!

Optisch bedrog met gordijnen !!

geschreven door Constance

Met gordijnen in het interieur is ook een andere illusie te wekken dan de werkelijkheid.

Als interieurontwerpster krijg ik vaak de vraag…. Help ! Hoe en wat moet ik voor mijn ramen hangen ??  Vandaag enkele basistips, en morgen geef ik je leuke mogelijkheden en opties om met gordijnen je interieur te verfraaien.

Gordijnen die het hele raam bedekken en aan beide zijden worden opgehaald met embrasses maken een raam smaller. Wil je ook het raam minder hoog laten lijken en de ruimte wat intiemer maken door het felle daglicht te temperen dan is een combinatie met vouwgordijnen of rolgordijnen een goede keus. Kies dan wel voor lichtdoorlatende stoffen anders wordt het een erg sombere ruimte, en werkt het verkleinend in het interieur.

Een raam lijkt breder door het gordijn royaal aan beide zijden van het raam door te laten lopen voor de muur. Het mooiste effect wordt bereikt wanneer dit van muur tot muur mogelijk is.

Een raam lijkt hoger door het gordijn van vloer tot plafond te laten lopen.

Een raam lijkt minder hoog door een brede koof aan te brengen boven het raam. Eventueel met verlichting boven de koof voor een nog groter effect.

Verticaal gestreepte gordijnen laten een ruimte hoger lijken, en horizontaal gestreepte gordijnen een ruimte breder lijken.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com