You are here: Home » Interieur » Wonen in spiegelbeeld

Wonen in spiegelbeeld

geschreven door Constance

Met spiegels is veel te bereiken. Spiegels kunnen een ruimte extra diepte, breedte, lengte of hoogte geven. Spiegels voegen een extra dimensie toe aan een interieur en geven in veel gevallen een groter licht-effect, en dus ook een ruimte-effect.

Als een spiegel minder dan 30 / 40 cm  breed is zult u bij het passeren uzelf niet zo gauw herkennen en de spiegel verwarren met een diepte-effect. Het beste effect wordt bereikt wanneer de spiegel van vloer tot plafond geplaatst wordt.                        Wanneer er een bredere spiegel geplaatst wordt dan is het verstandig om er bijvoorbeeld een kast of een grote plant deels voor te zetten.

Een breedte-effect wordt bereikt door bijvoorbeeld op de zijwanden, haaks op de glaswand met gordijnen, spiegelpanelen te bevestigen van vloer tot plafond. Nu lijkt de gordijnwand door te lopen en zal de kamer beduidend veranderen. De breedte van het spiegelpaneel moet wel enkele centimeters breder zijn dan het ‘pakket’ gordijnstof (in opgeschoven toestand) om het breedte-effect te vergroten.                                                               Een lengte-effect wordt bereikt door het aanbrengen van twee spiegelpanelen op de korte wand met in het midden een vlakke muur, een kast of open haard. De spiegelpanelen lopen hier ook van vloer tot plafond.                                                                  Een ruimte kan hoger lijken door een spiegel in een verdiepte rand in het plafond aan te brengen. Het hoogte-effect wordt nog eens extra geaccentueerd door onder het spiegelpaneel bijvoorbeeld een mooie kroonluchter te hangen.                          Bevestig de spiegelpanelen altijd onzichtbaar bijvoorbeeld met dubbelzijdig tape.
Gebruik alleen spiegelpanelen en geen spiegeltegeltjes vanwege het lachspiegeleffect.
Zilverkleurige spiegels geven het meest optimale effect.

Er zijn vele woontrucjes die een interieurontwerpster je kan geven.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com