You are here: Home » Interieur » Doe meer met behang

Doe meer met behang

geschreven door Constance

Het behangen van één wand van de kamer is helemaal in. Maar welke wand van de ruimte kun je dan het beste aanpakken. Voor het beste effect neem je neem je in de woonkamer de wand achter de bank. In de slaapkamer behang je de wand achter het hoofdeinde van het bed. Dit zie je als je de kamer binnenstapt, maar je zit er niet de hele tijd tegenaan te kijken als je op de bank zit en het is niet het eerste dat je ziet als je wakker wordt. Ook in de gang en de wc kun je lekker uitpakken met een gek behangetje.

Dit zijn ruimtes waar je niet al te lang bent, zodat je je niet snel gaat ergeren aan kleuren of motieven. Kies voor een behang waarin ook de kleur van de bank zit. En stem voor de slaapkamer je dekbedovertrekken en het behang op elkaar af.

Wil je creatief omgaan met behang, denk dan eens aan het combineren van verschillende behangetjes. Sommige winkels verkopen reststukken, maar je kunt natuurlijk ook drie of vier verschillende rollen uitzoeken, die in kleur of motief bij elkaar passen. Plak de verschillende banen naast elkaar. Of plak de banen juist horizontaal boven elkaar. Een andere optie is om van het behang rechthoeken of vierkanten te knippen en er een patchwork wand van te maken.

Maureen Rijkers, InterieurTipgever Amsterdam

Ook met één rol behang kun je leuke dingen doen. Plak drie vierkanten onder elkaar met steeds een stuk wand ertussen. Of knip cirkels in verschillende formaten en plak deze willekeurig op een wand. Maak een vierkant of rechthoekig vlak en hang hierop een eenvoudige spiegel. Het behang werkt dan als een lijst om de spiegel heen.
 
En dan nog een praktische tip: zorg dat je wanden zo glad mogelijk zijn voor het beste resultaat.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com