You are here: Home » Interieur » Wonen in kleur (3)

Wonen in kleur (3)

geschreven door Constance

Wonen met kleur in je interieur.

Kleuren roepen niet alleen een stemming op, maar hebben ook een bepaalde ruimtewerking.
Kleuren bepalen grotendeels de sfeer in je woning. Met kleuren laat je zien wie je bent en wat je mooi vindt. Je onderscheidt je met kleuren van anderen en je gaat je er prettig door voelen in je eigen huis. Maar hoe kies je nu de kleuren die bij je huis, jezelf en de rest van het gezin passen? 

Lees over kleuren en hun eigenschappen.

Zwart : een elegante, dramatische sterke modekleur, die gedurfd en geraffineerd kan zijn. Zorgt voor een chique en statige uitstraling. Zwart werkt ruimteverkleinend in het interieur, en heeft veel licht nodig.

Wit : een frisse, koele en steriele kleur, die andere kleuren ondersteuning geeft. Wit is een neutrale kleur en werkt ruimtevergrotend in het interieur. Wit is goed als                         accentkleur te gebruiken in een donker, zwaarder gekleurde ruimte.

Grijs : een degelijke, zakelijke en respectvolle serieuze kleur. Grijs is neutraal en is een ideale achtergrond voor kleuren. Het straalt een bepaalde rust uit. Grijs versterkt de andere kleuren.

Bruin : een sombere, deprimerende kleur in sommige kleurnuances, maar kan ook een gezellige, intieme kleur zijn in andere kleurnuances. Bruin straalt stabiliteit en                           gewichtigheid uit. Bruin is goed te combineren met andere kleuren.

Morgen vertel ik over de andere kleuren en hun eigenschappen. Overmorgen geef ik kleurentips en combinatie mogelijkheden.

 

Gerelateerde artikelen

6 reacties

isabella bolderman `` 25 september 2008 - 20:36

hallo ,
ik zit met een twijfel over 1 muur die een kleur moet krijgen , ik heb white wash meubels en ik heb de kleur blauw in me hoofd, oud blauw,en me vriend rood donker rood wat is wijsheid .
gr isabella

Reageer
isabella bolderman `` 25 september 2008 - 20:36

hallo ,
ik zit met een twijfel over 1 muur die een kleur moet krijgen , ik heb white wash meubels en ik heb de kleur blauw in me hoofd, oud blauw,en me vriend rood donker rood wat is wijsheid .
gr isabella

Reageer
isabella 25 september 2008 - 20:37

o ja en ik hou van riviera maison stijl en ook die kleuren

Reageer
isabella 25 september 2008 - 20:37

o ja en ik hou van riviera maison stijl en ook die kleuren

Reageer
Wilma Korrel 26 september 2008 - 14:10

Hoi Isabella,
Tja, wat is wijsheid! De keuze van de kleur is afhankelijk van de hoeveelheid daglicht die er bij jullie in die ruimte binnen valt. Tevens is het belangrijk of die ruimte op bijvoorbeeld het noorden of het zuiden ligt. Het zuiden geeft warm licht, dus zou je voor oud blauw kunnen kiezen. Ligt die ruimte op het noorden, waardoor er koel ligt binnenvalt, dan zou je voor een warme tint kunnen kiezen. Uiteindelijk zou de hoeveelheid daglicht die binnen valt bepalen of je voor donkerrood kan kiezen.
Tip: Bestel een kleine hoeveelheid oud blauw en donkerrood en verf een stuk karton of stuk oud behang en hang deze tegen de betreffende muur en kijk hier op verschillende tijdstippen van de dag naar. Op deze manier wordt de keuze van de kleur duidelijker voor jullie.
Succes, en laat nog even weten welke het is geworden.

Reageer
Wilma Korrel 26 september 2008 - 14:10

Hoi Isabella,
Tja, wat is wijsheid! De keuze van de kleur is afhankelijk van de hoeveelheid daglicht die er bij jullie in die ruimte binnen valt. Tevens is het belangrijk of die ruimte op bijvoorbeeld het noorden of het zuiden ligt. Het zuiden geeft warm licht, dus zou je voor oud blauw kunnen kiezen. Ligt die ruimte op het noorden, waardoor er koel ligt binnenvalt, dan zou je voor een warme tint kunnen kiezen. Uiteindelijk zou de hoeveelheid daglicht die binnen valt bepalen of je voor donkerrood kan kiezen.
Tip: Bestel een kleine hoeveelheid oud blauw en donkerrood en verf een stuk karton of stuk oud behang en hang deze tegen de betreffende muur en kijk hier op verschillende tijdstippen van de dag naar. Op deze manier wordt de keuze van de kleur duidelijker voor jullie.
Succes, en laat nog even weten welke het is geworden.

Reageer

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com