You are here: Home » Interieuradvies » Wonen in kleur (1)

Wonen in kleur (1)

geschreven door Constance

Wonen is leven met kleur, sfeer, stemming en gevoel.              De komende dagen ga ik je alles vertellen over wonen met kleur.

Je kunt je nauwelijks voorstellen, hoe het leven zonder kleur zou zijn. We spreken over kleur als bepaalde lichtstralen worden teruggekaatst. Waarschijnlijk weet je uit eigen ervaring dat wonen met kleur sfeerbepalend is en je stemming en gevoel kunnen beïnvloeden. Belangrijk is wel met kleur niet te overdrijven, een beperking in kleurtoepassingen leidt meestal tot de mooiste resultaten.

Het kleurenpalet wordt samengesteld uit:                       
Primaire kleuren
. Dit zijn zeer krachtige kleuren (rood, geel en blauw) en de enige kleuren die niet door menging van andere kleuren samengesteld kunnen worden.                                            
Secundaire kleuren. Dit zijn kleuren die ontstaan door menging met andere kleuren.
Oranje ontstaat door menging van rood en geel. Groen ontstaat door menging van geel en blauw. Violet ontstaat door menging van blauw en rood.

Complementaire kleuren. Het gaat hier om kleuren die elkaar aanvullen. Samen een contrast vormt, waardoor boeiende kleurharmonieën en een effect van uiterste spanning ontstaan.
Groen is samen met rood een contrastkleur, maar ook geel met paars en blauw met oranje.

Ton-sur-ton kleuren. Het gaat hier om wit dat steeds met dezelfde kleur wordt gebroken. Ze zijn makkelijk te kiezen, omdat ze op dezelfde kleurstrip staan. Deze kleuren zorgen voor rust en harmonie in het interieur.

Gerelateerde artikelen

0 reactie

Laura 2 februari 2010 - 16:32

ik heb deze telefoon ook en bij mij reageert die wel gwn om mij nagels hoor. groetjes

Reageer
Laura 2 februari 2010 - 16:32

ik heb deze telefoon ook en bij mij reageert die wel gwn om mij nagels hoor. groetjes

Reageer

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com