You are here: Home » Wonen » Nieuw tijdperk van televisiekijken

Nieuw tijdperk van televisiekijken

geschreven door testman

De hoeveelheid van multimediale toepassingen neemt steeds meer toe. In de woonkamer zal het televisietoestel in de toekomst het multimediale centrum zijn. Loewe ontwikkelt het televisietoestel daarom verder tot het intelligente centrum van een medianetwerk. Het wordt zo het middelpunt van de multimediale mogelijkheden.


Al een tijdje ben ik opzoek naar HET multimedia systeem voor de woonkamer. Een perfecte combinatie van de meest uiteenlopende media, draadloos en kabelnetwerk, Network Mediaplayer en een hoge resolutie beeld- en geluidskwaliteit zijn wel de dingen waar ik naar kijk.

Op de woonbeurs zag ik ‘m de „Loewe Connect“. Connect beschikt niet alleen over een modern design met geheel nieuwe paden voor wat betreft de connectiviteit met mobiele apparatuur zoals bijv. digitale camera’s, MP3-spelers en zelfs PC-netwerken. De nieuwe apparaten „Connect Media“ hebben bovendien dankzij de geïntegreerde Network Mediaplayer direct toegang tot foto’s, afbeeldingen en video’s op een PC of netwerkschijf – en dat in hoge resolutie beeld- en geluidskwaliteit door de geïntegreerde HDTV-ontvanger.

Of het nu gaat om foto’s van de digitale camera of van de mobiele telefoon, video’s van de camcorder, muziek op de MP3-speler, gaming-plezier uit de spelconsole of bioscoopgenot van de externe HD-DVD- resp. BluRay-speler: de nieuwe LCD-televisielijn „Connect“ van Loewe opent een nieuw tijdperk van digitaal entertainment.

Zij zorgt voor de perfecte, gemakkelijke combinatie van de meest uiteenlopende media. Met Loewe Connect wil de onderneming nog meer de in moderne techniek geïnteresseerde kopers aanspreken, die hun levensgevoel zowel in esthetische als in functionele zin tot uitdrukking willen brengen. Deze doelgroep zou vandaag de dag zijn leven zo aangenaam mogelijk vorm willen geven door het multimediale gebruik van mobiele apparatuur en/of door lokale netwerken.

De Loewe Connect beschikt daarom over een gemakkelijk toegankelijke USB-interface voor de eenvoudige aansluiting van USB-sticks, multi-geheugenkaartlezers, externe harde schijven of digitale camera’s. Een geïntegreerde PhotoViewer maakt de directe presentatie van digitale JPEG-foto’s als diashow mogelijk – uiteraard in de volle HDTV-beeldpracht met 1920×1080 pixels. Als alternatief of tegelijkertijd kan er van een USB-medium ook nog muziek met een eersteklas volumineus geluid worden afgespeeld.
Naast diverse aansluitingen voor camcorder, DVD-speler en spelconsole beschikt de Loewe Connect ook over een VGA-aansluiting voor PC’s en maakt zo de grootformaat weergave van bijvoorbeeld powerpointpresentaties mogelijk. PC’s met DVI-uitgang, spelconsoles met HDTV-resolutie of HD-DVD- resp. Blu-ray- spelers kunnen op de beide HDMI-ingangen van het toestel worden aangesloten. Een module-schacht met standaard interface (CI) maakt de gemakkelijke weergave van versleutelde Pay-TV-zenders mogelijk, zonder anders extra noodzakelijke settop box. En ten slotte kan optioneel of naderhand ook een satellietontvanger worden ingebouwd.

De Loewe Connect wordt tijdens de Internationale Funkausstellung in drie behuizingskleuren en – althans voorlopig – drie toestelgroottes gepresenteerd: met 37 inch beelddiagonaal, met 42 inch diagonaal voor het bioscoopsfeer in de huiskamer en als compacte variant met 32 inch voor kleinere woonkamers en appartementen of als tweede toestel voor op de slaapkamer. De ultraplatte televisies komen in de trendy kleur Wit Hoogglans, in elegant Zilver en in het tijdloze, nobele Zwart Hoogglans.

De nieuwe „Connect Media“ beschikt naast de USB-interface over een ethernet-aansluiting voor een kabelnetwerk en tevens over een WLAN-module. Zo kan hij zonder kabels aangesloten worden op een media-server-PC of een netwerkhardeschijf. Voor de gemakkelijke interactieve bediening heeft Loewe een „Network Media Player“ geïntegreerd die niet alleen toegang verschaft tot centraal opgeslagen digitale foto’s en muziek maar ook tot videoclips. De „Connect Media DR+“ rondt het comfort naar boven af want hij beschikt bovendien over een geïntegreerde hardeschijfrecorder die zelfs HDTV-uitzendingen kan opnemen.
 
Andere berichten in rubriek Home gadget:

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com